Ruusuvuori hävisi loppuottelun Hongkongissa

7.1.2024  |  11:56  |  Raportit

Kuva: ATP

Emil Ruusuvuori hävisi loppuottelun Hongkongissa; finaalipaikka ATP-kiertueella oli toinen suomalaispelaajalle.

FINAALI | ATP250 HONG KONG
Emil Ruusuvuori – [1] Andrey Rublev 4-6, 4-6

Ruusuvuori (ATP-69) eteni loppuotteluun neljällä voitolla tiputtaen jatkosta Benjamin Bonzin (ATP-73), toiseksi sijoitetun Karen Khachanovin (ATP-15), Pavel Kotovin (ATP-67) ja Sebastian Ofnerin (ATP-43). Finaalissa asettui vastaan ykköseksi sijoitettu maailmanlistan viides Andrey Rublev. Rublev johti kaksikon keskinäisiä kohtaamisia 2-1, mutta Ruusuvuori asteli kentälle viimeisimmän ottelun voittajana.

Heti ottelun alkuun molemmat pelaajat näyttivät erittäin voimakkaita peruslyöntejään. Ykkössijoitettu Rublev pääsi heti yrittämään murtoa, mutta Ruusuvuori selvitti tilanteen. Tämän jälkeen suomalaispelaaja otti jopa pienoisen hallinnan peruslyöntipelissä pakottaen Rublevin kauemmaksi takarajasta. Kuitenkin 3-3 tilanteessa Rublev otti sen murron ja lopulta viides eräpallo toi erän hänelle 6-4.

Toisessa erässä edettiin tasatahtia 4-4 tilanteeseen. Sitten pelasi unelmapalautuspelin Rublev, joka mursi ja heti perään tullut pito varmisti mestaruuden eräluvuin 6-4, 6-4.

”Andrey, olet yksi kovimmista pelaajista ja mukavimmista kavereista kiertueella; sinä ansaitset tämän. Voitin sinut kerran, mutta tällä kertaa oli sinun vuorosi; uskon meillä tulevan olemaan monia hyviä otteluita tulevaisuudessakin. Kiitos tiimilleni täällä ja muualla, tukenne merkitsee todella paljon. Tämä on loistava kauden avaus ja ei muuta kuin eteenpäin”, sanoi Ruusuvuori palkintojenjaossa.

Kuva: ATP

”Hyvää työtä Emil koko viikon ajalta. Meistä on tullut hyviä tenniskavereita ensimmäisestä tapaamisestamme ja treeneistämme US Openista 2020 tai 2021 lähtien. Olet mukava kaveri ja loistava pelaaja, jolla on yhdet voimakkaimmista peruslyönneistä tenniksessä. Toivon sinulle ja tiimillesi pelkkää hyvää”, kehui Rublev.

Finaalipaikka nostaa suomalaispelaajan maailmanlistalla lukemaan 50.

ATP250 | HONG KONG

Virtanen avaa Australian avointen karsinnat sunnuntai-maanantai yönä – Ruusuvuori ja Heliövaara pääsarjoissa

Ruusuvuori pelaa seuraavaksi kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa Australian avoimissa. Pääsarjat alkavat 14.1. Suoraan pääsarjassa on myös nelinpelin puolella Harri Heliövaara yhdessä John Peersin kanssa.

Karsinnat alkavat jo maanantaina 8.1.; mukana on Otto Virtanen (ATP-168), joka avaa pelinsä sunnuntai-maanantai välisenä yönä klo 01.00 italialaista Andrea Vavassoria (ATP-157) vastaan. Pääsarja aukeaa kolmella voitolla. Virtanen ylsi viime vuoden US Openissa ensimmäistä kertaa grand slam -kisan pääsarjaan.

AUSTRALIAN AVOIMET

Jaa:

Seuraava uutinen: TaTS ja HVS… →