TVS varmisti pudotuspelipaikkansa TEHO Tennisliigassa

6.1.2024  |  22:52  |  Raportit

Lauantain jälkeen TEHO Tennisliigan runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros. Jaossa olikin tärkeitä pisteitä sekä säilymis- että pudotuspelitaistelun kannalta. Miesten kierroksella TVS varmisti pudotuspelipaikkansa ja Smash-Kotka kohenteli asemiaan merkittävästi.

TVS varmisti pudotuspelipaikkansa

TVS jäi viime kaudella ensimmäisenä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tällä kaudella turkulaiset nähdään mitalipeleissä. Se varmistui TVS:n voitettua GT:n 3–1.

GT sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella avuksi Jürgen Zoppin, joka nousi TVS:n Eero Vasaa vastaan voittoon lukemin 6–7, 7–6, 10–4. Muut kaksinpelit kääntyivät kuitenkin kotijoukkueelle: Tuomas Rikkonen voitti Julius Leinon ja Santtu Leskinen otti voitolla Juho Paukusta jo kauden kuudennen kaksinpelivoittonsa.

Viimeinen piste ratkottiin nelinpelissä, jossa Vasa ja Leskinen kohtasivat parin Paukku/Zopp. GT-pari vei ensimmäisen erän, mutta kotijoukkue otti lopulta pudotuspelipaikan varmistaneen pisteen lukemin 6–7, 6–4, 10–5. Näin ottelu päättyi TVS:n 3–1-voittoon.

Pistehai Leskinen piti joukkueensa otteita hyvinä: ”Eero tarjosi näyttävää ja laadukasta tennistä taas tänään ja voitto jäi pienestä kiinni. Tuomas hoiteli oman tontin aika moitteetta ja näkee, että liigakokemusta kertyy koko ajan.” Omia otteitaan hän analysoi kriittisesti: ”Omat matsit meni hieman joulutauon ruosteita poistellen, mutta tarpeeksi hyvin, että saatiin tuotua tärkeitä pisteitä joukkueelle.”

TVS kohtaa sunnuntaina runkosarjaa johtavan HVS:n. ”Huominen matsi tuo kolme mielenkiintoista matchuppia ja on hauska nähdä, kuka hoitelee tärkeät pisteet kotiin. Meillä on hyvä meininki jengissä, kaikki tukevat ja kannustavat toisiaan, ja koitetaan pitää hauskaa samalla kun skabataan”, Leskinen tiivisti TVS:n tunnelmat ennen runkosarjan päätöskierrosta.

Voitto siis varmisti TVS:n pudotuspelipaikan. Viimeisellä kierroksella ratkotaan vielä, mille sijalla turkulaiset lopulta päätyvät – kaikki väliltä 3–6 ovat edelleen mahdollisia.

GT puolestaan tipahti viimeiselle sijalle ennen päätöskierrosta. VT–OVS päättyi 2–2, joten VT on tällä hetkellä kaksi pistettä ja OVS yhden pisteen GT:n edellä.

VT–OVS-ottelussa nähtiin pitkiä kaksinkamppailuja. Lenni Loukkola toi OVS:lle pisteen voittamalla Pauli Partisen 3–6, 7–5, 10–4, ja VT:n Aleksandr Kvits nousi voittoon Valtteri Laitisesta luvuin 2–6, 7–6, 10–7. Kolmas kaksinpeli oli suoraviivaisempi: liigakauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Andreas Sillaste voitti Tommy Hellströmin 6–3, 6–1.

OVS johti siis 2–1 ennen nelinpeliä. Kotijoukkueen Kvits ja Valtteri Telinkangas voittivat kuitenkin parin Sillaste/Niila-Tapio Magga suoraan kahdessa erässä, joten ottelu päättyi pistejakoon. Molemmat joukkueet parantelivat tasapelipisteillä asetelmiaan putoamistaistelussa, mutta sarjapaikkojen kohtalo ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. VT:llä on vielä myös teoreettinen mahdollisuus edetä pudotuspeleihin.

Pudotuspelipaikkojen kannalta tärkeässä ottelussa kohtasivat Smash-Kotka ja Sata. Kotkalaiset ottivat täydet pisteet ja samalla ensimmäisen kotivoiton liigassa sitten lokakuun 2022.

Loukkaantumisesta toipunut Vesa Ahti pelasi kauden ensimmäisen kaksinpelinsä ja hakikin voiton Martin Tirkkosesta suoraan kahdessa erässä. Myös Siim Troost ja Ville-Petteri Ahti toivat voitot kaksinpeleistä ja hakivat yhdessä pisteen myös nelinpelistä. Näin kotijoukkue sai täydet pisteet ja nousi vastustajansa ohi sarjataulukossa. Sata säilytti vielä mahdollisuuden pudotuspeleihin, mutta se ei ole enää omissa käsissä.

ETT haki Smashin vieraana täydet pisteet ja nousi runkosarjan kolmannelle sijalle. Tulos varmisti molempien joukkueiden pudotuspelipaikat ja myös sen, että HVS ja TaTS ovat runkosarjan kärkikaksikko ja etenevät suoraan välieriin.

ETT:lle pisteet toivat Otso Martikainen, Linus Lagerbohm sekä Felix Alopaeus. Lagerbohm ja Alopaeus ovat tähän mennessä voittaneet kaikki liigakauden kaksinpelinsä. Nelinpelissä vierailijoiden Martikainen ja Jami Savolainen kohtasivat Smashin Arttu Ronkaisen ja Jeri Lassilan. ETT-pari voitti ottelun 6–4, 2–6, 10–5 ja koko ottelun siis 4–0.

Miesten viimeisellä kierroksella jännittävimmät ottelut käydään putoamista vastaan. Kahta viimeistä sijaa miehittävät GT ja OVS kohtaavat toisensa, ja kahdeksantena oleva VT matkustaa Tampereelle.

Pudotuspelipaikkojen tilanne on selkeä: viisi parasta ovat varmistaneet paikkansa jatkoon, Smash-Kotka on kaksin käsin kiinni viimeisessä paikassa ja Sata voi vielä kammeta kotkalaiset pois kuudennelta sijalta. Myös VT:llä on vielä teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin. Sijoille 3–6 yltävien joukkueiden järjestys on kuitenkin vielä täysin auki. Lisäksi sunnuntaina HVS ja TaTS ratkovat runkosarjan voiton. HVS on kaksi pistettä edellä ennen päätöskierrosta.

Smash ja TaTS tasapeliin

Naisten päivän ainoassa ottelussa Smash ja TaTS jakoivat pisteet 2–2. Tulos nosti Smashin jakamaan toista sijaa ja piti TaTSin pudotuspelihaaveet elossa.

Smashin Ella Haavisto voitti kaksinpelissään Milla Kotamäen ja Natalia Papshev kauden ensimmäisen kaksinpelinsä pelanneen Liinu Heiskasen. TaTSille tärkeän pisteen toi Hanna Vänni, joka käänsi ottelunsa edukseen ja voitti Julia Linnun lopulta 0–6, 6–1, 10–5.

Nelinpelissä TaTS-kaksikko Kotamäki/Vänni kohtasi Papshevin ja Linnun. Ottelu päättyi vierailijoiden voittoon 6–4, 6–4, ja näin pisteet tasattiin 2–2. Tasapelin ansiosta TaTSilla on vielä mahdollisuus edetä pudotuspeleihin, mutta se edellyttää täysiä pisteitä sunnuntain LVS-ottelusta sekä suotuisia tuloksia muista otteluista. Myös HLK:lla on vielä mahdollisuus nousta neljän joukkoon. HVS on varmistanut välieräpaikan, ja muissa paikoissa ovat tällä hetkellä kiinni ÅLK, Smash ja Smash-Kotka.

Tulokset

Miehet

TVS–GT 3–1
Smash-Kotka–Sata 4–0
VT–OVS 2–2
Smash–ETT 0–4

Naiset

Smash–TaTS 2–2

Sunnuntain ohjelma

Miehet

GT–OVS klo 17.00
ETT–Smash-Kotka klo 17.00 (Ruutu)
TVS–HVS klo 17.00
TaTS–VT klo 17.00 (Ruutu)
Smash–Sata klo 17.00 (Ruutu)

Naiset

TaTS–LVS klo 13.00 (Ruutu)
Smash–HLK klo 13.00 (Ruutu)
ÅLK–HVS klo 13.00 (Ruutu)
OVS–Smash-Kotka klo 13.00 (Ruutu)

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori hävisi loppuottelun… →