Ruusuvuori haastaa Nadalin – ”Aika eri intensiteetti tulee olemaan ottelussa”

7.1.2022  |  17:02  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori, 22, pääsee ainutlaatuiseen ja varmasti ikimuistoiseen tilanteeseen lauantaina, kun hän kohtaa espanjalaisen lajilegendan Rafael Nadalin Rod Laver -areenan iltaottelussa. Ruusuvuori eteni ATP250-turnauksen välierään kukistamalla vakuuttavasti Alex Molcanin 6-2, 6-1, voit lukea lisää täältä.

Ruusuvuoren ja turnauksen ykköseksi sijoitetun 35-vuotiaan espanjalaisen Nadalin (ATP-6) välierä pelataan lauantaina Rod Laver -areenalla päivän viimeisenä, eli arviolta klo 12.00 Suomen aikaa. Ottelu näkyy Tennis TV:n ja Veikkaus TV:n kautta.

Myös maailmanlistan 95. majaileva suomalaispelaaja tiedostaa käsillään olevan hetken ainutkertaisuuden.

– Iltamatsi 20-kertaista Grand Slam -turnausvoittajaa vastaan. Aika ainutlaatuista, kommentoi Ruusuvuori.

Välieräpaikka on Ruusuvuoren uran neljäs ATP-tasolla ja hän hakee ensimmäistä finaalipaikkaansa. Suomalaisittain kovin suoritus ATP-kiertueella on Jarkko Niemisen turnausvoitot Aucklandista (2006) ja Sydneystä (2012) – voit lukea Niemisen ennakointia tulevasta ottelusta täältä.

Finaalipaikan esteenä on yksi tenniksen kovimmista haasteista kautta aikain.

– Aika eri intensiteetti tulee olemaan ottelussa. Ja hänen tuottama vauhti palloon on myös eri tasolla kuin muilla pelaajilla.

Ruusuvuori on onnistunut kauden avausotteluissaan pelaamaan itselleen tyypillistä hyökkäävää tennistä. Erityisesti puolivälieräottelussa Molcania vastaan otti suomalaispelaaja takarajan hallinnan itselleen ja pystyi heti ensimmäisistä lyönneistä lähtien tuottamaan painetta vastustajalleen. Tämä tulee olemaan myös tärkeässä roolissa Nadalia vastaan.

– Yhtään pistettä ei tule helposti. Parhaimmillani pitää pystyä olemaan heti alusta alkaen ja ensimmäiset lyönnit pisteissä ovat tärkeitä.

Ruusuvuori ollut vahva vasenkätisiä pelaajia vastaan

Yksi mielenkiintoinen tilasto tulevaan otteluun lähdettäessä on Ruusuvuoren ottelut vasenkätisiä pelaajia vastaan.

Suomalaispelaaja on voittanut viimeisimmät seitsemän ATP-tason pääsarjassa pelaamaansa ottelua vasenkätisiä vastaan. Voitot viimeisimmästä alkaen: Alex Molcan, Dominik Koepfer, Prajnesh Gunneswaran, Cameron Norrie, Albert Ramos-Vinolas, Yoshihito Nishioka ja Jiri Vesely.

Ruusuvuori ei erityisemmin ole tiedostanut vahvaa tilastoaan, mutta hänellä on näkemys juurisyistä vahvojen otteidensa taustalla.

– Olen treenannut todella paljon vasenkätisten pelaajien kanssa. Erityisesti Patin (Patrik Niklas-Salminen) ja Jarkon (Jarkko Nieminen) kanssa.

Ensimmäinen virallinen kohtaaminen – takana useita yhteisiä harjoituksia

Jännitystä on ilmassa molemmilla pelaajilla, luultavasti eri syistä johtuen, ensimmäisen virallisen ottelun alla. Kuitenkaan Ruusuvuori ja Nadal eivät ole toisilleen tuntemattomia.

He treenasivat yhdessä pari päivää sitten Melbournessa (video yllä) ja saipa nuori suomalainen myös kutsun Nadalin akatemiaan vuoden 2019 joulukuussa. Kyseinen vuosi oli Ruusuvuoren läpimurtokausi kohti nykyistä asemaansa kiertueella.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nadal piti ennakkoluulottoman… →