Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle Australian avoimissa – ”Sellainen 24 tunnin prosessi”

18.1.2023  |  08:57  |  Raportit

Emil Ruusuvuori selvitti kuumuuden ja sateen viivästyttämän avauskierroksen Australian avoimissa kukistamalla järjestäjämaan Max Purcellin 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(11).

Hyvin erikoinen ottelu; eilen oltiin 15 tuntia paikalla ja tänään jo lähemmäs 8 tuntia. Sellainen 24 tunnin prosessi”, huokaisi helpottunut Ruusuvuori. 

Tiistain ja keskiviikon aikana pelatun ottelun alku oli suomalaispelaajalle haastava, kun lyönnit eivät pysyneet rajojen sisällä ja monipuolinen Purcell ottikin heti avauspelissä murron. Ruusuvuori haki peliään avauserässä, jossa osatekijänä oli australialaisen sekoittava pelityyli alakierteineen.

Hiljalleen vastustajaansa vahvemmat peruslyönnit omaava Ruusuvuori pääsi pelirytmiin kiinni ja toisen erän 4-3 tilanteessa tullut murto käänsi pelin momentumin.

Toinen ja kolmas erä olivat Ruusuvuoren hallintaa; neljännessä Purcell oli taas vahva. Australialainen pääsi eräpalloihin kiinni 5-4 tilanteessa, mutta Ruusuvuoren vahva kämmenlyönti ja läpisyöttö pelastivat tilanteet. Lopulta Ruusuvuori ratkaisi ottelun itselleen jännittävässä tie-breikissä.

”Tie-break oli aikamoinen. Molemmilla oli mahdollisuuksia, vähän molemmat hukkasimme helppojakin paikkoja. Lopulta olin uskaliaampi. Tällaista urheilu välillä on, mutta olen tyytyväinen jatkopaikasta.”

Kovalyöntinen Rublev odottaa toisella kierroksella

Toisella kierroksella, torstaina klo 04.00 alkaen, saa Ruusuvuori vastaansa kisan viidenneksi sijoitetun Andrey Rublevin, joka kukisti Dominic Thiemin vakuuttavasti 6-3, 6-4, 6-2. Pelaajat kohtasivat toisensa 2021 Dubain ATP-turnauksessa ja tuolloin Rublev voitti 6-4, 6-4.

”Vastustaja ei ainakaan helpotu. Kerran olemme pelanneet ja pallo tulee todella kovaa. Hienoa päästä taas pelaamaan TOP10-kaveria vastaan, lähdetään nauttimaan ja pelaamaan rennompaa tennistä kuin tänään lopussa.”

AUSTRALIAN AVOIMET

Suomi kohtaa Argentiinan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenassa 4.-5.2. Osta liput tapahtumaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hyvä tietää: lisenssit,… →