Ruusuvuori ei pysynyt Ruudin kyydissä

22.4.2022  |  14:23  |  Raportit

Maailmanlistan seitsemäs Casper Ruud oli Emil Ruusuvuorta vahvempi Barcelonan ATP500-turnauksen kolmannella kierroksella.

23-vuotiaat pelaajat ja ystävykset olivat kohdanneet toisensa kerran aiemmin. Vuoden 2020 US Openissa norjalaispelaaja voitti, kun Ruusuvuori (ATP-73) vetäytyi oltuaan kahden erän takaa-ajoasemassa. Ensimmäisen massakohtaamisen ennakkosuosikki oli myös Ruud, joka on voittanut kuusi ATP-turnausta tiilimurskalla.

Avauserän ensimmäiset lyöntien vaihdot sujuivat tasaisissa merkeissä. Hiljalleen eroa alkoi tulla erityisesti tasaisuudessa. Ruud otti ensimmäisen murron kuudennessa pelissä, kun Ruusuvuori avitti ratkaisun kaksoisvirheellä. Lähes virheettömästi pelannut norjalainen pakotti suomalaisen hieman yliyrittämään ja erässä nähtiin vielä toinen murto, mikä toi erän 6-2 Ruudille.

Toinen erä jatkui Ruudin hallinnassa, kun hän siirtyi nopeasti murrolla 3-0 johtoon. Tällä kertaa ei Ruusuvuori löytänyt keinoja horjuttaa massaspesialistinakin pidettyä norjalaista, vaan tulostaululle asetettiin loppulukemat 6-2, 6-2.

ATP500 | BARCELONA

Tämän päivän tappiosta huolimatta on Ruusuvuoren massakausi alkanut voittoisissa tunnelmissa, kun voitto-tappio -tilasto on 5-2 Monte Carlon ja Barcelonan jälkeen. Ruusuvuoren massapelit jatkuvat ensi viikolla Münchenin ATP250-turnauksessa.

Seuraava uutinen: Blomqvist ja Rikkonen… →