Ruusuvuori 16 parhaan joukkoon Winston-Salemissa

25.8.2021  |  07:47  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 22, eteni 16 parhaan joukkoon ATP250-turnauksessa Winston-Salemissa.

Ruusuvuori (ATP-76) on napannut kaksi voittoa pääsarjassa. Avauskierroksella kukistui yhdysvaltalaiskarsija Denis Kudla (ATP-92) 6-3, 6-4 ja tiistai-keskiviikkoyönä kaatui komeasti viidenneksi sijoitettu kazakstanilainen Alexander Bublik (ATP-37) 6-2, 7-6(5).

Bublikia vastaan avauserä tuli helposti suomalaiselle, kun kazakstanilainen tuskaili pelinsä ja erityisesti syöttönsä kanssa. Bublik syötti kolme kaksoisvirhettä erän viimeiseen peliin. Toinen erä oli tasaisempi molempien pelaajien pitäessä syöttövuoronsa – Ruusuvuori selvitti erässä viisi ja Bublik kuusi murtopalloa. Ratkaisu nähtiin lopulta Ruusuvuoren kuudennella ottelupallolla tie-breikissä.

Ruusuvuoren tasaisuus oli avain otteluvoittoon. Bublik sortui peräti 15 kaksoisvirheeseen. Suomalaispelaaja kertoi ottelun olleen rikkonainen.

– Bublik osaa sekoittaa aika hyvin pakkaa, mutta oma pelini pysyi hyvin kasassa. Kokonaisuudessaan hyvä ottelu minulta.

Seuraavaksi asettuu vastaan tuttu ranskalaispelaaja, 12. sijoitettu Benoit Paire (ATP-49). Ottelu pelataan keskiviikkona klo 22.00 alkaen. Pelaajat kohtasivat toisensa heinäkuun viimeisellä viikolla Atlantassa. Tuolloin voitto kirjattiin Ruusuvuorelle erin 4-6, 6-4, 3-0 rtd.

– Paire on pelannut viime aikoina todella hyvin, niin varmasti tulee tiukka ottelu. Voitto mielessä lähden otteluun.

ATP250 | WINSTON-SALEM

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Seuraava uutinen: Elokuun kilpailuinfo: seurasiirrot,… →