Ruusuvuoren pelit päättyivät puolivälieriin Queen’s Clubilla

17.6.2022  |  21:44  |  Raportit

Marin Cilic (ATP-17) kukisti Emil Ruusuvuoren (ATP-56) ATP 500 -turnauksen puolivälierissä Queen’s Clubilla 7-6(2), 6-4.

Ottelun avauserä oli tasainen molempien pelaajien pitäessä omat syöttövuoronsa. Ruusuvuori pelasti ensimmäisessä erässä yhteensä neljä murtopalloa. Murtoja ei kuitenkaan nähty ja ratkaisua haettiin tie-breikistä. Heti katkaisupelin alussa kokenut kroatialainen siirtyi minibreikillä johtoon eikä enää sen jälkeen päästänyt suomalaista mukaan taisteluun erävoitosta. Lopulta tie-break kirjattiin Cilicin nimiin lukemin 7-2.

Grand Slam voittaja Cilic jatkoi toisessa erässä vahvaa pelaamista ja siirtyi nopeasti kahden syötönmurron turvin johtoon. Ruusuvuori onnistui kaventamaan tulostaulua yhden vastamurron turvin, mutta lopulta toinen erä ja ottelu kirjattiin kroatialaisen nimiin 7-6, 6-4.

ATP500 | QUEEN´S CLUB

Tappiosta huolimatta Ruusuvuoren ranking-sijoitus kohoaa ensi viikolla julkaistavalla ranking-listalla. Tällä hetkellä sijalla 56. majaileva Ruusuvuori on murtautumassa uransa ensimmäistä kertaa top 50 joukkoon. Ruusuvuorta ennen ainoastaan Jarkko Nieminen ja Veli Paloheimo ovat olleet ranking-listalla 50 parhaan pelaajan joukossa.

Heliövaara/Glasspool välierissä lauantaina

Suomalaisista Queen’s Clubin turnauksessa on vielä mukana Harri Heliövaara, joka pelaa nelinpeliä yhdessä britti Lloyd Glasspoolin kanssa. Pari kohtaa lauantaina välierissä Rohan Bopanna/ Denis Shapovalov kaksikon. Ottelu on keskuskentällä ohjelmassa kolmantena, pelit käynnistyvät klo 15.00.

Villinkortin turnaukseen saanut Heliövaara/Glasspool kukisti puolivälierissä Ram RajeevJoe Salisbury parin lukemin 7-6 6-2. Voitto oli maailman ykkösparista jo toinen tällä kaudella. Heliövaaran mietteitä ottelusta voit lukea täältä.

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool uransa ensimmäiseen… →