Heliövaara/Glasspool uransa ensimmäiseen ATP500-turnauksen finaaliin

19.6.2022  |  15:20  |  Raportit

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-37) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-49) ovat edenneet Queen’s Clubilla pelattavassa ATP500-kilpailussa loppuotteluun.

Villin kortin turnaukseen saanut pari kukisti välierissä Rohan Bopannan (nelinpelin ATP-25) ja Denis Shapovalovin (ATP-15) 7-5, 6-7(4), 10-4.  Finaalipaikka on Heliövaaran uran ensimmäinen ATP500-tasolla. Aiemmin suomalainen on yltänyt neljä kertaa ATP 250-kilpailuiden finaaliin, joista saldona on kaksi turnausvoittoa.

Välierä Queen’s Clubin keskuskentällä pelattiin kahtena päivänä. Lauantaina Heliövaara/Glasspool ehti sinetöidä ensimmäisen erän lukemin 7-5 erän ainoasta murtopallosta. Heti perään sade keskeytti kamppailun. Ottelua yritettiin jatkaa vielä myöhemmin lauantaina, mutta lopulta päätös siirrosta seuraavalle päivälle tehtiin kentän liukkauden vuoksi.

Ottelua jatkettiin sunnuntaina siitä mihin se edellisenä päivänä jäi. Toinen erä oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen, kun molemmat joukkueet pitivät omia syöttöjä ilman vaikeuksia. Ratkaisua haettiin lopulta tie-breikistä. Bopanna/Shapovalov siirtyi heti minibreikin turvin johtoon ja vakuuttavien otteiden turvin tasoitti erät 7-4 tie-break voitolla.

Ottelun voittaja ja turnauksen toinen finalisti ratkaistiin match tie-breikissä. Tähän mennessä molemmat joukkueet olivat pitäneet omia syöttövuoroja korkealla prosentilla. Kolmannessa erässä kuitenkin nähtiin useita minibreikkejä puolin ja toisin. Lopulta suomalais-brittiläinen pari juhli finaalipaikkaa lukemin 7-5, 6-7, 10-4.

ATP500 | QUEEN´S CLUB

Queen’s Clubin nelinpelin loppuottelu on vuorossa vielä myöhemmin sunnuntaina. Ottelu pelataan klo 15.30 alkavan kaksinpelifinaalin jälkeen. Vastaan loppuottelussa tulee kroatialaiset Nikola Mektic (nelinpelin ATP-6)/ Mate Pavic (nelinpelin ATP-3). Pari on turnauksen toiseksi sijoitettu.

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool taipuivat Queen’s… →