Rublev kukisti Ruusuvuoren – ”Kovaa tuli pallo”

19.1.2023  |  06:54  |  Raportit

Viidenneksi sijoitettu Andrey Rublev voitti Emil Ruusuvuoren neljässä erässä 6-2, 6-4, 6-7(2), 6-3 toisella kierroksella Australian avoimissa.

Rublev tuli otteluun erittäin terävästi; hän otti nopeassa tahdissa tuplamurrolla 4-0 johdon, mistä ei Ruusuvuori toipunut avauserässä. Toinen erä oli jo tasaisempi, mutta yhdeksännessä pelissä tullut murto petasi Rubleville paikan ottaa 2-0 eräjohto. Kahden ensimmäisen erän teema oli viidenneksi sijoitetun erittäin vahva syöttöpeli; Rublevin ykkössyöttöprosentti oli huima 77 % ja läpisyöttöjäkin tuli seitsemän.

Kovalyöntisten takakenttäpelaajien kohtaamisessa nähtiin useita näyttäviä ratkaisuja. Erä erältä pääsi Ruusuvuori paremmin peliin kiinni ja kolmannessa suomalainen saikin ensimmäisen murtonsa ja siirtyi 4-2 johtoon. Ruusuvuori syötti erävoitosta, mutta Rublevin komea kämmenohituslyönti tasasi murrot ja eräratkaisu nähtiin tie-breikissä. Ruusuvuori jatkoi painostustaan, mikä tuotti myös erävoiton komealla tie-breikillä lukemin 7-2.

Neljännen erän alku ei sujunut samoissa merkeissä, vaan Rublev otti heti murron ja kiihdytti lopulta otteluvoittoon.

”Kovaa tuli pallo. Varsinkaan alussa en ollut tarpeeksi hereillä; huomasi ettei ole hetkeen tullut pelattua tällaista lyöntiä vastaan. Jouduin hakemaan peliäni ja tasoani aika paljon ylöspäin, että oli jotain saumaa. Hiljalleen tuntuikin paremmalta liikkuminen ja lyöminen, kolmas erä saatiin jopa kotiinpäin. Kyllä siinä on selkeitä juttuja, joita pitää parantaa, jos haluaa näitä kavereita vastaan pelata tiukemmin”, kommentoi Ruusuvuori.

Suomalaisittain turnaus jatkuu nelinpelissä perjantaina. Nelinpeliässien Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin on tarkoitus vihdoinkin päästä kentälle ja heillä on vastassa ensimmäisessä ottelussa yhdysvaltalaispari Nathaniel Lammons/Jack Withrow. Myös Ruusuvuori/Diego Hidalgo lähtevät haastamaan kolmanneksi sijoitettua paria Jean-Julien Rojer/Marcelo Arevalo.