Roosa Timonen pääsarjaan Aava Orto-Lääkärit Openissa

11.11.2014  |  09:58

Roosa Timonen

Mia Eklund

Piia Suomalainen

 

 Ylöjärveläisjuniori Roosa Timonen, 17, selvitti ainoana suomalaisena Aava Orto-Lääkärit Openin, naisten 10.000$ ITF-turnauksen, kaksinpelin karsinnat ja eteni pääsarjaan maanantaina Talissa, Helsingissä.
Timonen voitti karsinnan toisella kierroksella ikätoverinsa virolaisvasuri Birgit Burkin kolmessa erässä. Hän johti kolmatta erää jo 5-0, mutta Burk alkoi kiriä etumatkaa umpeen. Timonen piti pintansa ja vei ottelun 4-6, 6-4 6-4. Pääsarjassa tiistaina Roosa Timonen kohtaa ensi viikolla 18 vuotta täyttävän, venäläisvasuri Polina Novoselovan (WTA 1209).
Timonen eteni myös viime vuonna Aava Orto-Lääkärit Openin pääsarjaan karsinnoista, mutta koki tappion heti ensimmäisellä kierroksella. Tämä on hänen neljäs naisten ITF-turnauksensa.

Mia Eklund, joka putosi WTA-rankingista 20.10., sai toisella kierroksella vastaansa karsinnan ykköseksi sijoitetun Ruotsin Jacqueline Cabajawadin (WTA 852). Pelaajien aiemmasta kohtaamisestaan oli kulunut jo kolme vuotta; silloin ruotsalainen voitti ottelun 6-2, 6-3. Eklund aloitti ottelun hyvin viemällä ensimmäisen erän 6-2. Hän oli lähellä revanssia, mutta hävisi toisen erän 5-7 ja tasaisen kolmannenkin erän 4-6.
Eklund oli viime vuonna tämän turnauksen pääsarjassa, jonka ensimmäisellä kierroksella hävisi Ruotsin Fanny Östlundille. Vuonna 2012 Eklund jäi karsinnan toiselle ja vuosina 2011 ja 2010 karsinnan ensimmäiselle kierrokselle.

Piia Suomalainen, joka jäi ilman WTA-rankingia 27.10. ilmestyneellä listalla, kohtasi toisella kierroksella niin ikään ilman WTA-rankingia olevan Ruotsin Rebecca Poikajärven. Tämä otti Suomalaisesta voiton luvuin 6-1, 6-3.
Vuonna 2011 Suomalainen eteni turnauksen toiselle kierrokselle ja vuonna 2012 koki tappion ensimmäisellä kierroksella.

Viisi suomalaista pääsarjassa

Tiistaina alkavassa pääsarjassa nähdään viisi suomalaista. Emma Laine (WTA 535) on neljänneksi sijoitettu ja saa vastaansa villillä kortilla mukaan päässeen järjestävän seuran 18-vuotiaan Nanette Nylundin.
Ella Leivo (WTA 1106) kohtaa 17-vuotiaan sveitsiläisen Margaux Deagostinin (WTA 1046). Ella oli viime vuonna turnauksen kaksinpelin puolivälierissä ja nelinpelissä välierissä parinaan Tanja Tuomi.

Viimeistä vuottaan juniorina pelaava Olivia Pimiä  kohtaa tiistai-iltapäivänä karsinnasta pääsarjaan nousseen Antonina Lysakovan (WTA 1057).
Olivia eteni viime vuonna tämän turnauksen kaksinpelin toiselle kierrokselle ja nelinpelissä Lila Humalojan kanssa nelinpelin puolivälieriin.

Turnauksen nelinpelin kaaviossa on vain kahdeksan paria kun mukaan olisi päässyt 16 paria. Näin ottelut alkavat suoraan puolivälieristä
Emma Laine on ykkössijoitettu parinaan Venäjän Eugeniya Pashkova. Mia Eklund ja Olivia Pimiä kohtaavat kakkossijoitetut Venäjän Anastasia Bukhankon ja Unkarin Vanda Lukacsin, Ella Leivo ja Viron Valeria Gorlats venäjäläiset Daria Afanasyevan ja Alexandra Artamonovan. Tiistaina Nanette Nylundilla ja Laura Pennasella on vastassaan Venäjän Natalia Belova ja Aleksandra Vostrikova.

Aava Orto-Lääkärit Open 2014
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
9.-16.11.2014 Helsinki
Järj. HVS

Kaksinpelin karsinta
2.kierrosta: Jacqueline Cabajawad Ruotsi (1.) – Mia Eklund 26 75 64, Rebecca Poikajärvi Ruotsi – Piia Suomalainen 61 63, Roosa Timonen – Birgit Burk Viro 46 64 64

Jaa:

Seuraava uutinen: Micke Kontinen jatkoon… →