Micke Kontinen jatkoon IPP Openissa

12.11.2014  |  09:06

Micke Kontinen

Villin kortin IPP Openin, 50.000$ ATP Challengerin, pääsarjaan saanut Micke Kontinen (ATP 420) hyödynsi samaansa kortin hienosti lyömällä yli 200 sijaa ATP-rankingissa häntä ylempänä olevan Italian Matteo Violan (ATP 189) kolmessa erässä tiistaina Talissa, Helsingissä.
Kaksi tuntia ja 19 minuuttia kestänyt kamppailu päättyi Micken voitoksi luvuin 6-3, 4-6, 7-6(5). Paitsi saamastaan villistä kortista Kontinen voi olla tyytyväinen järjestäjien päätökseen uusia kisakenttien pinnoite juuri turnauksen alla. Kentistä tuli hitaammat ja sehän sopi Kontiselle, joka pääsi pelaamaan omaa peliään.

Toinen villin kortin saanut, Juho Paukku (ATP 1075), hävisi tiistaina ruotsalaiskarsija Patrik Rosenholmille (ATP 372) ensimmäisen erän 2-6 ja oli lähellä viedä ottelun ratkaisu kolmanteen erään, mutta hävisi toisen erän päättäneen tie-breakin 3-7. Miesten keskinäisten otteluiden voitot ovat nyt ruotsalaiselle 2-1.

Ensimmäinen kierros on nyt kolmea ottelua vaille valmis. Keskiviikkona järjestäjien neljännen villin kortin saanut ex-hyvinkääläinen, Sveitsiä edustavalle Henri Laaksonen (ATP 287) kohtaa kolmossijoitetun Saksan Tobias Kamken (ATP 97). Tämä on miesten ensimmäinen kohtaaminen ja se on keskuskentän toinen ottelu. Ensimmäinen alkaa klo 13.
Laaksosen ottelun jälkeen, klo 17.30 keskuskentällä kohtaavat ykkössijoitettu Jarkko Nieminen (ATP 65) ja villin kortin saanut Jürgen Zopp (ATP 285).

Nelinpelin kaavion yläosan ensimmäisen kierroksen ottelut on pelattu. Villillä kortilla mukaan päässeet Noah Johansén ja Juho Paukku veivät tiistaina ottelun Henri Kontista ja Jarkko Niemistä vastaan ottelutie-breakiin voitettuaan toisen erän 6-2. Ykkössijoitetut eivät antaneet kuitenkaan yllättää itseään ja veivät ottelutie-breakin 10-1.
Maanantaina junioripari Aaro Pöllänen/Emil Ruusuvuori olivat lähellä yllätystä, kun haastoivat tiukasti kolmossijoitetut Saksan Martin Emmrichin ja Ruotsin Andreas Siljeströmin.  Vuonna 2011 turnauksen nelinpelin voittaneet Emmrich ja Siljeström ottivat voiton lopulta 7-6(1), 7-6(2). Heitä odottaa puolivälierissä ottelu Micke Kontista ja Henri Laaksosta vastaan, jotka olivat voittaneet avausottelussaan Moldovan Maxim Dubarencon ja Venäjän Aslan Kartsevin. Micken ja Henrin puolivälieräottelu pelataan heti Jarkon ja Zoppin ottelun jälkeen.
Talin kolmoskentällä nähdään klo 17.30 alkaen kaavion alaosan ensimmäisen kierroksen ottelu, jossa Alex Hedman ja Panu Virtanen kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan Damir Dzumhurin ja Aldin Setkicin. Jesper Saarni ja Ruotsin Lucas Renard kohtaavat klo 16 Hollannin Sander Arendsin ja britti Darren Walshin.

IPP Open 2014
50.000$ ATP Challenger
8.-16.11.2014 Tali, Helsinki
Järj. HVS

1.kierrosta: Micke Kontinen (villi kortti) – Matteo Viola Italia 63 46 76(5), Patrik Rosenholm Ruotsi (karsija) – Juho Paukku (villi kortti) 62 76(3)
Nelinpeli
1.kierrosta: Henri Kontinen/Jarkko Nieminen (1.) – Noah Johansén/Juho Paukku (villi kortti) 61 26 [10-1], Martin Emmrich Saksa/Andreas Siljeström Ruotsi (3.) – Aaro Pöllänen/Emil Ruusuvuori 76(1) 76(2), Micke Kontinen/Henri Laaksonen Sveitsi – Maxim Dubarenco Moldova/Aslan Karatsev Venäjä 62 64

Seuraava uutinen: Pimiälle ja Timoselle… →