Roni Hietaranta tuplamestaruuteen Kaarinan kansainvälisessä junioriturnauksessa

24.2.2019  |  16:21  |  Raportit

Laura ja Roni Hietaranta juhlivat Kaarinassa

Roni Hietaranta, 17, juhlii kaksin- ja nelinpelimestaruutta alle 18-vuotiaiden 4. kategorian ITF World Tennis Tourin kilpailussa Kaarinassa. Myös Laura Hietaranta, 15, nelinpelivoittoon.

Poikien kaksinpelin loppuottelussa olivat vastakkain ykköseksi sijoitettu Hietaranta ja viidenneksi sijoitettu irlantilainen Ammar Elamin, 16. Pelaajien polut finaaliin olivat hieman erilaiset, kun irlantilainen ei ollut hävinnyt erääkään ja suomalainen oli venynyt toisella kierroksella ja puolivälierissä erän tappioasemista voittoihin. Ottelusta muodostui tasaväkinen koitos, jonka voittoa pääsi suomalaisyleisön riemuksi juhlimaan 17-vuotias Hietaranta numeroin 6-3, 7-5.

– Tänään voiton avain oli kova taistelutahto, positiivisuus ja itseni tsemppaaminen. Johdin toista erää jo 5-2, mutta vastustaja pääsi vielä otteluun mukaan. Olin henkisesti vahva ja sain otettua toisenkin erän itselleni. Tämä oli turnauksen paras otteluni, kommentoi tyytyväinen Hietaranta.

Roni Hietaranta ja Ammar Elamin

Hietaranta ja Elamin olivat myös nelinpelin voimakaksikko, sillä he etenivät kolmella voitolla ilman erätappioita finaaliin. Loppuottelussa ruotsalais-virolaispari Måns Dahlberg/Alexander Georg Mändma laittoivat tiukasti kampoihin avauserässä, mutta lopulta Hietaranta/Elamin etenivät vakuuttavaan turnausvoittoon erin 7-5, 6-0.

– Loistavat fiilikset jäävät tästä viikosta, päätti Hietaranta.

Suomeen jäi myös tyttöjen nelinpelivoitto, kun 15-vuotiaat Laura Hietaranta ja ruotsalainen Klara Milicevic nostivat mestaruuspystit ilmaan voitettuaan ruotsalaisparin Nelly Mezan/Maria Petrovic 6-4, 6-7, 10-7.

– Pelillisesti oli aika vaikeaa koko viikon, mutta kaksinpelin semifinaali ja nelinpelin voitto tuntuvat hyvältä, totesi iloinen Laura Hietaranta.

– Suomalaisittain turnaus oli varsin menestyksekäs, kun kolme sarjavoittoa neljästä tuli kotiin. Lisäksi kaksinpelin semifinaaleissa oli pojissa Oskar Antinheimo ja Laura. Nuoresta kaartista Stella Remander ja Lucas Forsström nappasivat myös ensimmäiset ITF-pisteet, mikä on heille myös tärkeää, kertoi junioreiden maajoukkuevalmentaja Erik Hakkarainen.

Tyttöjen kaksinpelissä voiton vei ykköseksi sijoitettu Milicevic kukistamalla kolmanneksi sijoitetun brittiläisen Alicia Dudeneyn 6-7, 6-2, 6-3.

Suuri kiitos turnauksen järjestäjälle Åbo Lawn-Tennis Klubbille hienosti hoidetusta viikosta!

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuopion uuden hallin… →