Remander tuplamestariksi ja Soome nelinpelivoittoon Pajulahdessa

8.3.2019  |  18:20  |  Raportit

Stella Remander ja Asta Miettinen

Pajulahdessa pelattiin perjantaina päätökseensä alle 16-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnaus, jossa Stella Remander juhli tuplamestaruutta ja Indrek Soome nelinpelivoittoa.

Suomalaisittain kotiturnaus sujui erinomaisesti, kun neljästä sarjasta kolmen voitto jäi Suomeen. Tyttöjen kaksinpeli oli lähes täysin suomalaisten hallintaa, kun välierissä oli kolme Porsche Junior Team Finlandin pelaajaa. Yläkaavion välierässä ykkössijoitettu 13-vuotias Remander kukisti saman ikäisen Marissa Minettin 6-2, 6-4 ja alakaaviossa sijoittamaton 14-vuotias Asta Miettinen voitti toiseksi sijoitetun valkovenäläisen Palina Saulevichin 6-3, 6-1.

Loppuottelussa Remander vei pidemmän korren Miettisestä suoraan kahdessa erässä 6-1, 6-4.

– Pelasin kaksinpelissä tosi vahvasti koko pelin ajan alusta lähtien. Pystyin pitämään pallon elossa tärkeissä kohdissa hiukan pidempään kuin Asta. Peruslyönnit kulki ja pelasin tosi varmasti. Astalla oli vahva kisa takana ja ei koskaan ole kiva pelata kaveria vastaan, kommentoi tyytyväinen Remander.

Stella Remander

Nelinpelistä tuli Remanderille toinen mestaruus yhdessä liettualaisen Uma Bakaityten kanssa. Finaalissa pari voitti valkovenäläisparin Saulevich/Stsefaniya Shabanava 6-4, 7-6.

– Paransimme nelinpelissä joka päivä. Hänen kanssaan oli helppo pelata, kun hän syötti ja löi niin kovaa. Nyt tuntuu hyvältä – seuraavaksi vähäksi aikaa kotiin lepäämään ja valmistautumaan huomiseen Tennisliigan pronssiotteluun, päätti Remander.

Kolmas sarjavoitto tuli poikien nelinpelistä, jossa 15-vuotias Indrek Soome ja virolainen Oliver Ojakaar nostivat mestaruuspokaalit ilmaan. Kolmanneksi sijoitettu pari oli läpi turnauksen erinomaisessa vireessä. He eivät hävinneet erääkään turnauksessa. Välierässä kaatui valkovenäläispari Daniil Piatrouski/Ian Rabtsevich 6-3, 6-4 ja finaalissa ykkössijoitettu liettualais-venäläisduo Edas Butvilas/Artem Cherepin 7-6, 6-4.

Poikien kaksinpelifinaalissa Ojakaar nappasi Remanderin tapaan tuplamestaruuden voitettuaan Cherepinin 6-2, 7-5.