Remander ensimmäiseen kaksinpelin SM-kultaan Turussa – ”Fiiliksiä ja tuntemuksia on vaikea sanoittaa heti alkuun”

18.12.2022  |  13:56  |  Raportit

Stella Remander juhli uransa ensimmäistä kaksinpelin Suomen mestaruutta Turussa voitettuaan loppuottelussa Emelie Gabranin 7-5, 6-1.

Åbo Lawn-Tennis Klubbia edustava Gabran aloitti loppuottelun erinomaisesti. Gabran onnistui heti ottelun ensimmäisessä pelissä syötönmurrossa nollille. 17-vuotias Remander (HVS-Tennis) puolestaan hermoili ottelun alussa ja Gabran pääsi hallitsemaan finaalia. Nopean alun jälkeen avauserässä nähtiin kaksi pitkää peliä, jossa molemmilla pelaajilla oli mahdollisuutensa. Sen jälkeen 2-4 tilanteesta käynnistyi kuitenkin lohjalaisen nousu. Remander lisäsi tarkkuutta peliinsä ja liike kentällä parani. Remander nousi tasoihin ja lopulta nappasi ratkaisevan erän toisen syötönmurron vieden finaalin ensimmäisen erän 7-5.

Toisessa erässä Remander jatkoi vakuuttavaa pelaamistaan voittamalla omat syöttövuoronsa nopeaan tahtiin. Gabranilla oli puolestaan omissa syöttövuoroissa vaikeuksia Remanderin painostaessa. Ensimmäisen syöttövuoron Gabran pelasti pitkän taistelun jälkeen, mutta toisessa syöttövuorossa Remander käytti mahdollisuutensa eikä enää katsonut taakseen. Loppulukemat kirjattiin lopulta uransa ensimmäistä aikuisten kaksinpelin Suomen mestaruutta juhlineelle Remanderille 7-5, 6-1.

TULOKSET

SM-kulta oli Remanderin kilpailun toinen. Kaksinpelin finalistit Remander ja Gabran juhlivat nelinpelin kultaa eilen yhdessä (lue lisää). Remander oli onnellinen voitosta, mutta hyvää ystävää vastaan pelaaminen finaalissa on aina vaikeampaa.

– Olen erittäin onnellinen voitosta ja Suomen mestaruudesta. Fiiliksiä ja tuntemuksia on vaikea sanoittaa heti alkuun. Tennis on raaka laji, kun ainoastaan yksi voittaa. Eilen voitettiin yhdessä Emelien kanssa nelinpelin SM-kultaa ja nyt pelataan vastakkain kaksinpelissä. Ei ole koskaan helppoa pelata omaa nelinpeliparia vastaan, mutta Suomessa pelatessa siihen on myös tottunut, kertoi Remander finaalin jälkeen.

Ensimmäistä kertaa kaksinpelin finaalissa esiintynyt Remander hermoili ottelun alussa, mutta sai käännettyä pelin erinomaisesti. Nuori Remander on keskittynyt viime aikoina erityisesti henkiseen puoleen.

– Avauserässä 3-2 tilanteessa ajattelin, että tuloksella ei väliä ja nyt ainoastaan nautin pelaamisesta. Sain käännettyä pelin ja oman ajatusmaailman hyvin. Olen tehnyt viimeisen vuoden psyykkisen puolen kanssa paljon töitä ja nyt se tuottaa tulosta. Oma peli on samalla kehittynyt ja olen ottanut askeleita eteenpäin, jatkoi Remander.

Tuoreen Suomen mestarin kausi tulee samalla päätökseen ja edessä on ansaittu loma.

– Rankka syksy on takana ja olen pelannut paljon pelejä. Nyt on loman vuoro, päätti onnellinen Remander.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ahti toiseen peräkkäiseen… →