Ahti toiseen peräkkäiseen sisäkenttien Suomen mestaruuteen – ”Henkisesti pysyin hyvin kasassa koko ottelun ajan.”

18.12.2022  |  15:50  |  Raportit

Vesa Ahti juhli toista peräkkäistä Suomen mestaruutta sisäkentillä Turussa sunnuntaina. Loppuottelussa Ahti kukisti Santtu Leskisen 6-2, 6-7, 6-3.

Finaalissa molemmat pelaajat pitivät ensimmäiset syöttövuoronsa, mutta sen jälkeen mentiin hallitsevan Suomen mestarin Ahdin (Smash-Kotka) komennossa. Kotkalainen Ahti siirtyi aktiivisella pelillä ja väkevillä syötöillä nopeasti tuplamurrolla johtoon. Ahti ei luopunut johdostaan vaikka Leskinen (TVS-Tennis) esittikin näyttäviä suorituksia avauserässä. Tasaisen vakuuttavalla pelillä Ahti voitti avauserän 6-2.

Toisessa erässä edettiin tasaiseen tahtiin. Molemmat pelaajat pitivät omia syöttöjä ja eikä eroa tulostaululla nähty. Vasta 5-5 tilanteessa nähtiin erän ensimmäinen syötönmurto. Leskisen lyönti liiteli pitkäksi ja Ahti pääsi syöttämään toisesta peräkkäisestä sisäkenttien Suomen mestaruudesta. Kotiyleisön suosikki Leskinen ei kuitenkaan luovuttanut vaan vastamurron avulla venytti ratkaisun tie-breikkiin. Tie-breikissä Leskinen pelasti ottelupallon ja lopulta ässän avulla sinetöi toisen erän nimiinsä.

Hukattujen mahdollisuuksien jälkeen Ahti tuli kolmanteen erään sisuuntuneena. Upea ohituslyönti erän neljännessä pelissä takasi Ahdille 3-1 johtoaseman. Siitä ei kotkalainen enää luopunut ja juhli yli kahden tunnin kamppailun jälkeen toista peräkkäistä sisäkenttien Suomen mestaruutta 6-2, 6-7, 6-3.

TULOKSET
KUVAPANKKI

Finaalin jälkeen kuultiin onnellista voittajaa.

– Tuntuu tosi hyvältä voittaa jälleen. Henkisesti pysyin hyvin kasassa koko ottelun ajan ja kolmanteen erään lähdin omalla vahvalla pelillä. Fiilis kisapaikalla on erinomainen ja Turussa tuntuu tulevan menestystä. Jarkko Nieminen Areenalta on hyvä imeä energiaa jatkoon, kommentoi tuore Suomen mestari Ahti.

Kansainvälisillä kentillä tänä vuonna esiintynyt Ahti jatkaa ensi vuonna kilpailua ITF-kiertueella.

– Peli on mennyt vuodessa paljon eteenpäin ja ensi vuonna on tavoitteena pelata lisää kansainvälisiä kilpailuita kaksin- ja nelinpelissä. Nyt kuitenkin juhlitaan ja jäädään pienelle lomalle, päätti Ahti.

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 51/2022 – →