Ranskan avointen ennakko: Ruusuvuori, Kontinen ja Hietaranta Pariisissa

28.5.2021  |  11:01  |  Ennakot

Vuoden toinen Grand Slam -turnaus, Ranskan avoimet, järjestetään 30.5.-12.6. Emil Ruusuvuori, Henri Kontinen ja Laura Hietaranta hakevat menestystä Pariisissa.

Ranskan avoimia voit seurata kattavasti Eurosportin, Eurosport Playerin ja Discovery+ kautta.

Ruusuvuori: ”Mitä enemmän olen kentällä, sen parempi.”

Emil Ruusuvuori (ATP-74) on suoraan kaksinpelin pääsarjassa Ranskan avoimissa. Torstai-iltana julkaistussa kaaviossa on suomalaispelaaja alakaavion puolella ja kohtaa avauskierroksella karsijan. Ruusuvuori pelaa myös nelinpeliä yhdessä saksalaisen Dominik Köpferin kanssa.

– Otettiin nelinpeli myös mukaan, jotta saan mahdollisimman paljon pelejä alle. Rikkonaisen jakson jälkeen tarvitsen lisää matsituntumaa, jotta paras vire löytyy. Mitä enemmän olen kentällä, sen parempi, aloitti Ruusuvuori.

– Kaksinpelissä tulee varmasti kova vastus heti kärkeen, sillä karsijoilla on muutamat pelit alla ja he ovat tottuneet jo pelipaikkaan. Sen näin jo viime vuonna täällä.

RANSKAN AVOINTEN KAKSINPELIKAAVIO

Ruusuvuori hävisi viime vuonna Ranskassa avauskierroksella isäntämaan Benjamin Bonzille erittäin haastavissa olosuhteissa. Ruusuvuoren valmistautuminen tämän vuoden Ranskan avoimiin ei ole ollut ideaali, sillä hyvin menneiden kovien kenttien turnausten jälkeen ärtyi suomalaispelaajan kyynärpää, mikä viivästytti massakauden aloitusta. Ennen Ranskaa Ruusuvuori pelasi kolme turnausta, joissa pelit päättyivät avauskierrokselle.

– Nyt on menty parempaan päin ja olen pystynyt pelaamaan normaalisti. Tällä viikolla Parmassa Norbert Gombosia vastaan oli jo kunnon tekemistä. Sitä ennen käden oireilu häiritsi Münchenissä ja Madridin Mastersissa. Ei tämä mikään ihanne valmistautuminen ole ollut. Ei ole liikaa pelejä massalla, mutta näillä mennään mitä on.

Ruusuvuori kertoo treenanneensa yhdysvaltalaisen Taylor Fritzin kanssa torstaina Roland Garrosin kentillä ja tulevina päivinä treenikavereina ovat ainakin australialainen James Duckworth ja unkarilainen Marton Fucsovics.

– Nyt treenataan ja pelataan pisteitä mahdollisimman paljon.

Ruusuvuori tunnetaan kovatempoisesta pelityylistään, jossa palloja otetaan paljon noususta takarajan tuntumasta. Massalla tämän pelityylin ylläpitäminen on huomattavasti haastavampaa hitaammasta alustasta ja vaihtelevista pompuista johtuen.

– Alusta vaatii kärsivällisyyttä enemmän. Ei ole helppoa päättää pisteitä nopeaan, siinä on suurin haaste. Sen sopivan balanssin, hyökkäämisen ja malttamisen välillä, löytäminen on tärkeää. Lisäksi pitää löytää keinoja päättää pisteitä. Näitä on erityisesti treenattu.

– Sopivaan balanssiin liittyen löysimmekin hyviä asioita Miamin Mastersissa, jossa oli hitaat olosuhteet. Siellä takakenttäpelissä oli malttia, verkolle nousut olivat oikein ajoitettuja ja lentolyönnit toimivat. Kyllähän hidas kova kenttä ja massakenttä eroavat toisistaan, mutta sieltä saatuja oppeja on myös siirrettävissä massakentille.

Rikkonaisesta valmistautumisesta huolimatta lähtee 22-vuotias Ruusuvuori rennoin ja odottavaisin mielin kohti vuoden toista suurturnausta.

– Mennään nauttimaan ja pelaamaan mahdollisimman hyvää tennistä. Grand Slam -turnaukset ovat hienoja tapahtumia. Piste kerrallaan ja peli kerrallaan eteenpäin. Koko ajan parantaminen ja kehittyminen mielessä.

Ruusuvuori ylsi vuoden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa Australian avoimissa toiselle kierrokselle – samaan hän kykeni viime vuoden US Openissa.

Kontinen: ”Olemme vahvoilla massalla päästessämme tilanteisiin, joissa itse häärään verkolla ja Edouard vääntää takakentältä.”

Nelinpeliässä Henri Kontinen (nelinpelin ATP-31) ja ranskalainen Edouard Roger-Vasselin (ATP-14) suuntaavat toiseen yhteiseen Grand Slam -turnaukseensa. Australian avoimissa Kontinen/Roger-Vasselin taipuivat avauskierroksella, joten uunituoreen parin tavoitteena on tehdä ensimmäinen pidempi juoksu Grand Slam -tasolla.

Kontinen ja Roger-Vasselin pelasivat ennen Ranskan avoimia kuusi massakenttäturnausta, joissa neljässä pelit päättyivät ensimmäiseen otteluun ja kahdesti oli tuloksena voitto ja perään tappio.

– Ei jäänyt kuin luu käteen valmistavista turnauksista. Pelillisesti tuntui, että olemme todella lähellä hyvää, mutta emme saaneet käännettyä tiukkoja matseja kotiin, kertoi Kontinen.

Kontinen on aiemminkin kertonut ja korostaa edelleen, että massakentillä voi pärjätä usealla eri tyylillä.

– Ranskan avointen massat ehkä tasaisimmat kakikista massakisoista, niin monesti siellä pärjäävät niin takakentältä pelaavat kuin verkolle hyökkäävät. Säästä riippuu paljon, että kuinka nopeasti voi pelata.

– Olemme vahvoilla massalla päästessämme tilanteisiin, joissa itse häärään verkolla ja Edouard vääntää takakentältä.

Ranskan avointen nelinpelikaavio julkaistaan myöhemmin.

Hietaranta: ”Tämä on ollut tavoitteena jo monta vuotta, että pääsisin pelaamaan junnuissa Slamit ja myöhemmin sitten aikuisten puolella”

Junioreiden Ranskan avoimet alkavat 6. kesäkuuta ja turnaus pelataan loppuun saman aikaisesti aikuisten toisen viikon kanssa. Junioreiden maailmanlistan 37. Laura Hietaranta suuntaa ensimmäiseen tenniksen suurturnaukseensa. Kaksinpelin lisäksi on Hietaranta mukana myös nelinpelissä belgialaisen Sofia Costoulasin kanssa.

Hietaranta valmistautuu Ranskan avoimiin pelaamalla ensi viikolla 1.-5.6. Puolassa alle 18-vuotiaiden 1. kategorian ITF-turnauksessa.

J1 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PUOLA

– Tosi siistiä päästä pelaamaan ensimmäinen junioreiden Grand Slam -turnaus. Tämä on ollut tavoitteena jo monta vuotta, että pääsisin pelaamaan junnuissa Slamit ja myöhemmin sitten aikuisten puolella. Nyt onkin hienoa päästä ensiksi Ranskaan ja sen jälkeen Wimbledoniin. Samalla myös vähän jännittää, kun on ihan uusi tilanne tulossa, mutta olen hyvä sopeutumaan. Niinpä lähinnä vain odotan, että pääsisin jo sinne pelaamaan.

Hietaranta kertoo lähtevänsä voittamaan kaikkia otteluita Ranskaan, kuten aina turnauskentälle astuessaan. Suomalaispelaaja kertoo Ranskan avointen olevan suosikkinsa Grand Slam -turnausten joukosta.

– Junioreiden Grand Slam -kisoissa on mukana kaikki maailman parhaat, niin on hyvä päästä mittaamaan tasoa siellä.

JUNIOREIDEN RANSKAN AVOIMET

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtasen taival päättyi… →