Kenestä Winston-Salemin mestari: Ruusuvuori, Ivashka, Alcaraz vai Ymer?

27.8.2021  |  16:03  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori. Ilya Ivashka. Carlos Alcaraz. Mikael Ymer. Tästä nelikosta löytyy Winston-Salemin ATP250-turnauksen mestari. Ruusuvuori hakee uransa ensimmäistä ATP-finaalipaikkaa, tämä on kolmas välieräpaikka suomalaispelaajalle kiertueella. ATP-tasolla kaksinpelin turnausvoittoa on juhlinut suomalaisista Jarkko Nieminen kahteen kertaan (Auckland 2006, Sydney 2012).

ATP250 | WINSTON-SALEM

Yläkaavion välierä: Ruusuvuori – Ivashka | perjantai-lauantaiyö klo 02.00, Eurosport Player

22-vuotias Emil Ruusuvuori (ATP-76) ja 27-vuotias valkovenäläinen Ilya Ivashka (ATP-63) kohtaavat toisensa nyt kolmatta kertaa, otteluvoitot ovat tasan 1-1. Tänä vuonna Münchenin ATP-massakenttäturnauksen ensimmäisellä kierroksella oli Ivashka vahvempi 6-1, 6-2 ja Ruusuvuori puolestaan voitti 2019 Tali Openin välierässä 7-6(4), 6-3.

Ruusuvuori kertoo, että viimeisin kohtaaminen oli hänelle vaikea pitkän tauon jäljiltä ja toisaalta Ivashka oli silloin vahvassa kunnossa. Lähtökohdat ovat siis varsin erilaiset tähän kohtaamiseen. Pelaajien kohtaaminen Tali Openissa kovalla sisäkentällä on monen suomalaisen mielessä. Tuolloin nähtiin kovaa takakenttäpeliä ja silloin Ruusuvuori onnistui paremmin pitämään takarajan hallussaan, mikä toi otteluvoiton.

Molemmat pelaajat ovat Winston-Salemissa sijoittamattomia pelaajia ja he ovat kaataneet kolme sijoitettua pelaajaa.

Ruusuvuori: 2. kierros [5] Alexander Bublik 6-2, 7-6(5), 3. kierros [12] Benoit Paire 6-4, 4-6, 6-1, puolivälierä [14] Richard Gasquet 7-6(5), 6-1

Ivashka: 2. kierros [6] Marin Cilic 4-6, 7-5, 6-4, 3. kierros Jan-Lennard Struff 6-2, 6-1, puolivälierä [1] Pablo Carreno Busta 7-6(2), 6-3

Nyt molemmat pelaajat ovat siis vahvassa vireessä ja hakevat uransa ensimmäistä ATP-finaalipaikkaa, kumpi sen ottaa? Keskiössä on varmasti aloitteenottokyky ja syöttötyöskentely. Ivashka kertoi pyrkineensä puolivälierässä aggressiiviseen peliin ja onnistuneensa siinä – lisäksi hän sanoi syöttönsä olleen kauden parhaalla tasollaan. Ruusuvuoren peliä seuranneet tietävät suomalaisen pyrkivän ottavan ohjakset haltuunsa vahvojen peruslyöntiensä kautta. Vaikuttaakin siltä, että molemmat pyrkivät ottamaan aggressiivisen roolin välierässä. Tuleeko ottelusta siis molempien ilotulitusta vai nöyrtyykö toinen puolustavampaan asemaan?

Alakaavion välierä: [15] Alcaraz – Ymer | perjantai-lauantaiyö Ruusuvuoren ottelun jälkeen, Eurosport Player

Toisessa välierässä ovat vastakkain 18-vuotias espanjalainen Carlos Alcaraz (ATP-54) ja 22-vuotias ruotsalainen Mikael Ymer (ATP-90). Myös Ymer hakee uransa ensimmäistä finaalipaikkaa ATP-kiertueella – sen sijaan Alcaraz otti jo uransa ensimmäisen turnausvoiton Kroatiassa heinäkuussa massakentillä.

Suomalaissilmin katsoen ovat molemmat pelaajat tuttuja, sillä Ruusuvuori on voittanut heidät tällä kaudella. Maaliskuussa Miamin Masters-turnauksessa Ruusuvuori voitti Alcarazin 6-4, 2-6, 7-5 ja myös Ymerin 4-6, 6-1, 7-5. Suomi-Ruotsi -maaottelu nähtiin myös heinäkuussa Båstadissa, jolloin Ruusuvuori vei pidemmän korren 1-6, 6-4, 6-3.

Alcarazia ja Ymeriä yhdistää vahva liikkuminen. Erityisesti Ymer nojaa pelinsä liikkeensä varaan. Alcarazin pelistä löytyy vahva ase, kämmenlyönti, joka on saanut runsasta ihailua ammattilaiskiertueella. Oletettavaa on, että ottelussa nähdään useita pitkiä ja raastavia palloralleja.

Jaa:

Seuraava uutinen: Vahva Ivashka liikaa… →