Puola voitti nelinpelin neljässä erässä

6.3.2010  |  14:00

Puola johtaa maaottelua 2-1

Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen lähtivät haastamaan Puolan nelinpelispesialisteja, Mariusz Fyrstenbergia ja Marcin Matkowskia (ATP-rankingissa sijoilla 19 ja 18) Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa Sopotissa 1-1 tasatilanteesta.
Suomen pari ei saanut parasta mahdollista alkua, vaan hävisi ensimmäisen erän 4-6. Henri Kontinen hävisi oman syöttönsä kahdesti, Matkowski kerran.
-Tuon tason paria vastaan ei ole marginaalia pelata huonosti, totesi Jarkko Nieminen heti ottelun jälkeen. – Meillä oli hidas alku.
Toisessa erässä ei nähty yhtään syötön murtoa, edettiin 6-6:een ja tie-breakiin, jonka puolalaiset veivät 7-4.
Kolmannessa erässä suomalaisten peli kulki parhaiten, ja pari taisteli erän nimiinsä luvuin 6-4 murtamalla yhdeksännessä erässä Fyrstenbergin syötön.
Neljännessä erässä Puolan pari mursi Jarkko Niemisen syötön erän kuudennessa pelissä. Kontinen piti Suomen toivoa yllä 2-5 tappioasemassa syöttämällä neljä ässää peräkkäin. Matkowskin syötössä puolalaiset varmistivat seuraavassa pelissä 6-3 erävoiton menettämättä pistettäkään.
-Fyrstenberg ja Matkowski ovat hyviä syöttäjiä ja siten pahoja breikattavia, totesi Nieminen.
Mariusz Fyrstenberg myönsi, että parilla oli keskittymisongelmia kolmannessa erässä, mutta yleisön raivokas kannustus auttoi.
-Ottelun tärkeys oli tietysti tiedossa, kertoi Marius Matkowski. – Kontinen oli mielestäni hermostunut, mutta pääsi myöhemmin hyvin rytmiin mukaan. Hänen syöttöään oli todella vaikea murtaa. Nieminen puolestaan on yksi tourin parhaita palauttajia.
-Tavoitteemme oli voittaa ottelu todella nopeasti, sanoi Fyrstenberg. – Emme halunneet antaa neljännessä erässä heille yhtään siimaa.
Ennen viimeistä pelipäivää Puola on siis 2-1 johdossa ja suomalaisten pitää voittaa molemmat jäljellä olevat kaksinpelit, jotta pääsy Eurooppa/Afrikan I ryhmän toiselle kierrokselle onnistuisi.
-En ole yhtään väsynyt, vaikka pelasi perjantaina liki viisituntisen ottelun, sanoi Jarkko.
Hän kohtaa sunnuntaina ykkösten kaksinpelissä klo 12.30 alkaen Puolan ykkösen, Lukasz Kubotin (ATP 42). Tämän jälkeen kohtaavat kakkoset, Henri Kontinen ja Michal Przysiezny.
Puola-Suomi –ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella toukokuun alussa Etelä-Afrikan.
Muissa ensimmäisen kierroksen otteluissa Italia varmisti voiton Valko-Venäjästä ottamalla tavoittamattoman 3-0 johdon Tarantossa. Latvia voitti lauantaina nelinpelin ja kavensi Ukrainan johdon 1-2:een

Puola – Suomi 2-1 (tilanne)