J.Nieminen tasoitti maaottelun 2-2:een

7.3.2010  |  11:00

Przysiezny ja Kontinen kentällä

Sunnuntaina pelataan Sopotissa Puola – Suomi Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän ottelun ratkaisujen päivää.
Puola lähti 2-1 johtoasemassa kahteen jäljellä olevaan otteluun.
Ensimmäisessä ottelussa maitten ykköset, Lukasz Kubot (ATP 42) ja Jarkko Nieminen (ATP 88) kävivät kovan neljäeräisen taistelun, joka päättyi Niemisen voittoon luvuin 64 76(6) 67(4) 75.

Miehet olivat kohdanneet tätä ennen kerran, vuonna 2008 IPP Openissa, jossa Nieminen oli parempi luin 7-6(4), 5-7, 7-6(2). Tiukkaa ottelua osattiin odottaa nytkin, onhan Kubotin kaksinpeliurakin hyvässä nousukiidossa ja hänen rankinginsa tällä hetkellä uran paras. Myös Jarkko Nieminen lähti otteluun Delray Beachin välieräpaikan siivittämänä.
Nieminen voitti ensimmäisen erän yhdellä syötön murrolla 6-4. Toisen erän alkuun Kubot mursi Niemisen ja johti erä parhaimmillaan 4-1. Nieminen sai murron takaisin, tasoitti 4-4:ään ja edettiin tie-breakiin. Jarkko avasi sen vahvasti ja meni 6-1 johtoon. Kubot tasoitti tie-breakin 6-6:een, mutta teki sitten kaksoisvirheen. Jarkon onnistui viedä siitä tie-break 8-6 ja toinen erä.
-Teoria menee siten, että kun peli ratkaistaan paras viidestä periaatteella, toisen erän voitto on todella tärkeä, kertoi Jarkko ottelun jälkeen.
Kolmatta erää Nieminen johti murrolla 3-1, mutta menetti sitten heti perään oman syöttönsä. Edettiin jälleen tie-breakiin, jonka Kubot vie 7-4. Neljännessä erässä Kubot näytti jo väsyneeltä, ja Nieminen johti jo 5-1. Tilanteessa 5-2 hänellä oli ensimmäinen ottelupallo, mutta pitkin linjaa lyönti suuntautui yli linjan. Yleisön raivoisasti kannustama Kubot sai virtaa ja tasoitti 5-5:een. Jarkon onnistui murtaa Kubotin syöttö ja hän vei myös seuraavan pelin kramppien vaivaaman puolalaisen liikkuessa huonosti kentällä. Erävoitto 7-5 sinetöi otteluvoiton Suomelle ja tasoitti maaottelun 2-2:een.
-En ole teräsmies minäkään, naurahti Nieminen kolme tuntia ja 37 minuuttia kestäneen ottelun jälkeen. – En taida kävellä huomenna.
-Olen aina tehnyt töitä kuntoni eteen. Sehän on pakko, kun ei syötä 25 ässää ja tee 50 ”vinneriä” joka ottelussa, hymähti Nieminen.
-Taktiikkani oli saada kovasyöttöinen, pitkä Kubot pysymään takakentällä ja pakottaa hänet tekemään virheitä. Sain ensimmäisen erän voitosta hyvin itseluottamusta, totesi Nieminen.
Toinen ja kolmas erä olivat todella tiukkoja, mutta Nieminen vaihteli pelitempoa ja onnistui sotkemaan Kubotin peliä.
-Neljäs erä oli erikoinen. Näin kuinka väsynyt Kubot oli, mutta menetin siinä vähän pelisuunnitelmaani. Keskityin hoitamaan ”palautusgeimit” hyvin, sillä hän pyrki vastamaan omiin syöttöihini varsin aggressiivisesti.
-Henkisesti piti tehdä todella paljon töitä, kun oma kroppa ei sitä enää tehnyt automaattisesti. Jalat piti pakottaa liikkeelle, sanoi Jarkko.
-Halu voittaa tämä ottelu oli todella valtava, sanoi Nieminen. – Halusin antaa Henri Kontisella mahdollisuuden pelata ratkaisuottelun. Kentälle menevät seuraavaksi kakkoset Michal Przysiezny ja Henri Kontinen.