Porsche Junior Team Finland: Lagerbohmille EM-hopeaa

1.10.2023  |  14:20  |  Raportit

Linus Lagerbohm saavutti alle 16-vuotiaiden EM-hopeaa. Lagerbohm oli vasta neljäs suomalainen junioreiden EM-finaalissa kautta historian.

Porsche Junior Team Finlandin ja HVS-Tenniksen Lagerbohm kohtasi loppuottelussa neljänneksi sijoitetun saksalaisen Justin Engelin. Sijoittamaton suomalaispelaaja esitti jälleen hienoa tennistä, mutta viikon seitsemännessä ottelussa oli lopulta toteaminen vastustaja paremmaksi.

Avauserässä Lagerbohm oli murrolla perässä 2-4 tilanteessa, mutta nousi 5-4 johtoon vauhdikkaiden peruslyöntiensä ansiosta. Lagerbohm pääsi kahden pisteen päähän erävoitostakin; Engel kuitenkin kesti rynnistyksen ja käänsi erän lopulta itselleen 7-5.

Toisen erän alkuun suomalaispelaaja otti hallinnan menetettyään ensimmäisen syöttövuoronsa. 0-1 tappioasema kääntyi 3-1 johtoon ja vastustajan lääkintätaukoon. Saksalaispelaaja vaikutti hoitojen aikaan huonovointiselta, mutta peliotteissa se ei kuitenkaan näkynyt. Engel mursi takaisin lääkintätauon päätteeksi ja lopulta pelaajat pitivät syöttövuorojaan vieden erän ratkaisun tie-breikkiin. Siinä oli lopulta Engel vahvempi ja hyvän syötön perään hän pääsi juhlimaan Euroopan mestaruutta erin 7-5, 7-6(4).

”Tänään oli tiukka vääntö Saksan ykköstykkiä vastaan, mutta ei ihan riittänyt peli voittoon. Pallo tuli vastustajalta todella kovaa takaisin koko ajan ja olin vähän vaikeuksissa hänen syöttönsä kanssa. Sain itse peliini lisää energiaa yleisöltä, joka oli iso ja kannustava. Pienestä oli kiinni tänään, mutta olen todella ylpeä itsestäni tämän viikon jälkeen ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja”, kommentoi Lagerbohm.

Tennis Europen järjestämiä EM-kilpailuja, 14-, 16- ja 18-vuotiaille, on järjestetty vuodesta 1976 alkaen. Suomalaispelaaja on kerran onnistunut voittamaan alle 16-vuotiaiden EM-kultaa; Henri Laaksonen vuonna 2008. 18-vuotiaiden EM-kultaan on puolestaan yltänyt Aki Rahunen vuonna 1989. Henri Kontinen pelasi alle 18-vuotiaiden finaalissa vuonna 2008. Katso listaukset EM-finaaleista täältä.

Lagerbohm ja Oskari Paldanius (Smash) voittivat myös nelinpelistä EM-pronssia.