Suomen Tennisliitto ja Suomen Urheiluopisto pitkäaikaiseen kumppanuuteen

2.10.2023  |  13:00  |  Yhteistyökumppanuudet

Suomalaisen tenniksen nousukiito jatkuu ja vahvistuu: tennis Vierumäen strategiseksi painopistelajiksi. Samalla Suomen Tennisliitosta tulee Vierumäki Sports Oy:n osinkoihin oikeuttavien osakkeiden omistaja.

Vierumäellä toimiva Suomen Urheiluopisto ja Suomen Tennisliitto aloittivat yhteistyön vuonna 2020. Suomen Urheiluopisto toimii Vierumäen liikunta-, vapaa-ajan ja koulutuskeskuksen yhteydessä yleishyödyllisenä liikunnan ja vapaa-ajan koulutuskeskuksena sekä valtakunnallisena valmennuskeskuksena. Suomen Tennisliitto on 152 jäsenseuransa kattojärjestö, joissa on yhteensä yli 27 700 jäsentä. Yhteensä Suomessa on tenniksen harrastajia arviolta yhteensä lähes 150 000 ja lajista kiinnostuneita noin 1 000 000.

Uuden pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen tavoitteena on kokonaisvaltainen osaamisen kehittäminen suomalaisen tenniksen kaikilla tasoilla. Nyt solmitun pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen ytimessä on koulutus-, valmennus- ja kilpailutoiminnan vahvistaminen.

Vierumäki tarjoaa strategiansa mukaisesti painopistelajeissa optimaaliset valmennus- ja harjoitteluolosuhteet kansainväliselle huipulle tähtäävässä toiminnassa. Vierumäen muita strategisia painopistelajeja ovat jääkiekko, cheerleading, taitoluistelu ja voimistelu. Kyseisten lajien liitot ovat Tennisliiton ohella osinkoon oikeuttavien osakkeiden omistajia.

Suomalainen tennis on ollut nousukiidossa viimeisten vuosien aikana. Seurojen jäsenmäärät ovat olleet yhtäjaksoisesti kasvussa jo vuodesta 2015 alkaen. Huipputenniksellä menee myös erinomaisesti; viimeisimpänä saavutuksena miesten maajoukkue ylsi ensimmäistä kertaa historiassaan Davis Cupissa maailman kahdeksan parhaan joukkoon. Finaaliturnaus pelataan Espanjan Malagassa 21.-26.11.2023.

”Yhteistyö suomalaisen tennisyhteisön kanssa on lähtenyt todella hienosti käyntiin. Uusi sopimus on osoitus siitä, että meillä on entistä syvempi yhteinen tahtotila kehittää lajia. Haluamme tarjota suomalaiselle tennikselle entistä paremmat olosuhteet ja resurssit menestykselle. Tavoitteena on lisätä ja parantaa erityisesti sisäkenttien olosuhteita”, toteaa Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

”Sopimus vahvistaa entisestään yhteistä tahtotilaa toiminnan ja resurssien suuntaamisesta yhteisiin tavoitteisiin. Yhteinen työ lajiosaamisen vahvistamiseksi ja toimijoiden osaamisen kehittämiseksi luo edellytykset toiminnan kestävälle kehittymiselle kaikilla harrastamisen tasoilla” sanoo Suomen Urheiluopiston koulutuksen, huippu-urheilun ja liikunnan johtaja Jukka Tiikkaja.

”Vierumäki tarjoaa loistavat resurssit seura- ja koulutustoimintaamme sekä niiden kehittämiseen. Näiden lisäksi Vierumäellä on järjestetty useita tapahtumia, kansainvälisiä juniori- ja ammattilaiskilpailuja sekä kansallisia arvokisoja, jotka luovat toiminnalle vahvaa pohjaa myös tulevaisuudessa. Kiitos aktiiviselle Vierumäki-yhteisölle, joka on ottanut tenniksen innokkaasti vastaan ja jolta olemme saaneet myös paljon arvokkaita ideoita yhteiseen toimintaamme”, kertoo Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Lisätietoja:
Peter Gabrielsson 0408213091, Vierumäki-yhtiöt, toimitusjohtaja
Teemu Purho 0405231797, Tennisliitto, toimitusjohtaja

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 40/2023 – →