Porsche Junior Team Finland edusti EM-joukkuekilpailuissa

6.2.2023  |  14:34  |  Raportit

Samaan aikaan, kun Porsche Davis Cup Team Finland teki historiaa, olivat juniorit pelaamassa EM-joukkuekilpailuissa.

Porsche Junior Team Finlandin 14- ja 16-vuotiaiden maajoukkueet pelasivat ennakkoluulottomasti Euroopan mestaruuskilpailuiden, Winter Cup, karsintavaiheessa. Kovasta yrityksestä huolimatta jäivät lopputurnauspaikat tällä kertaa saavuttamatta. Sen sijaan arvokasta kokemusta ja oppia kansainvälisistä otteluista kertyi aimo annos tulevaisuutta varten.

Winter Cup on joukkuemuotoinen turnaus, jossa Euroopan maat kilpailevat toisiaan vastaan. Turnausta on pelattu jo vuodesta 1977.

Parhaaseen suoritukseen ylsivät 14-vuotiaissa poikien joukkue. Aatu Niemelä, Alex Tuomolin ja Kaius Ketola ottivat avauskierroksella komean voiton neljänneksi sijoitetusta Latviasta 2-1, mutta välierävaiheessa oli taipuminen toiseksi sijoitetulle Puolalle 0-3. Lopputurnauspaikka jäi siis vielä yhden voiton päähän.

Muut joukkueet kärsivät tiukat avauskierroksen tappiot koville vastustajille: 14-vuotiaat tytöt hävisivät toiseksi sijoitetulle Espanjalle 1-2, 16-vuotiaissa tytöt hävisivät kärkisijoitetulle Latvialle 1-2 ja pojat toiseksi sijoitetulle Espanjalle 1-2. 16-vuotiaat pojat ottivat ensimmäisellä kierroksella hävinneiden kaaviossa vielä kaksi komeaa voittoa Norjasta ja Virosta.

Suomalaisen menestyvän huipputenniksen päämääränä on tuottaa ammattilaispelaajia esikuviksi nuorille ja inspiroimaan koko tennisyhteisöä. Nuorten maajoukkuetoiminnan pelaajapolun tavoitteena on auttaa urheilijoita kehittymään seuravalmennuksesta aina ATP- ja WTA-rankingin TOP100-sijoituksiin asti.

 

TUTUSTU NUORTEN MAAJOUKKUETOIMINTAAN

14-vuotiaat tytöt | Izmir, Turkki

Kapteeni: Oona Orpana
Pelaajat: Amanda Nicol, Linda Rimpi, Milla Kotamäki

TULOKSET

14-vuotiaat pojat | Poznan, Puola

Kapteeni: Joonas Jalkanen
Pelaajat: Aatu NiemeläAlex Tuomolin, Kaius Ketola

TULOKSET

16-vuotiaat tytöt | Svedala, Ruotsi

Kapteeni: Erkki Viitasaari
Pelaajat: Daria BibaninaIida Heinonen, Nuppu Palm

TULOKSET

16-vuotiaat pojat | Istanbul, Turkki

Kapteeni: Ville Tuovinen
Pelaajat: Aku Salo, Lassi Vepsäläinen, Linus Lagerbohm

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →