Petja Nykäsestä tenniksen lajipäällikkö Vierumäelle

28.11.2020  |  08:00  |  Seurat

Uuden strategiansa myötä Vierumäki on palaamassa juurilleen ja tulee jatkossa keskittymään koulutukseen, huippu-urheiluun ja liikuntaan. Matkalla huipulle tarvitaan vahvaa osaamista ja tennistoiminnan osalta sitä tulee vahvistamaan Petja Nykänen, joka nimettiin lajipäälliköksi uudistuvalle Vierumäelle. Nykänen aloittaa tehtävässään 15.2.2021.

– Tenniksellä on Vierumäellä vahvat perinteet, joten se istuu lajina hyvin uuteen strategiaan. On hienoa päästä tekemään matkaa huipulle yhdessä Tennisliiton kanssa, kommentoi Vierumäen urheilun ja liikunnan johtaja Jukka Tiikkaja.

Vierumäki ja Tennisliitto ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen tennisliiketoiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi. Yhteistyön osana Tennisliitto lisää toimintaansa valmennus-, koulutus- ja kilpailutoiminnan osalta opistolla. Lisäksi opistolla kasvatetaan vapaa-ajan tenniskurssitoimintaa ja tarjotaan seuroille leirimahdollisuuksia. Nykänen tulee osaksi Vierumäen urheiluorganisaatiota tenniksen lajipäälliköksi, joka vastaa:

  • Vastaa lajin liiketoimintakokonaisuuden kehittämisestä (sisältöön, talouteen ja olosuhteiden kehittämiseen liittyvä kokonaisvastuu) yhteistyössä alueen myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelutoimintojen kanssa
  • Toimii esimiehenä ja vastaa alueen osaamisresurssien koordinoinnista lajitoiminnan tarpeita tukevalla tavalla
  • Vastaa kumppanuuksien kehittämisestä liiketoiminnan kasvutavoitteiden suunnassa

– Yhteistyön valmistelu etenee suunnitelmien mukaan ja yksi tärkeimmistä asioista oli löytää sopiva vastuuhenkilö lajipäälliköksi. On erittäin hienoa saada Petja mukaan kehittämään tenniksen liiketoimintaa Vierumäelle.  Uskon, että Petjan tausta tenniksestä ja liike-elämästä ovat loistava yhdistelmä, johon on hyvä tenniksen tulevaisuutta rakentaa, sanoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

”Toivon, että Vierumäestä tulee keskeinen, yhdistävä toimija tenniksen saralla”

32-vuotias Nykänen on tuttu mies monelle tennisihmiselle varsinkin Joensuussa. Hän aloitti tenniksen pelaamisen 7-vuotiaana Karjalan Tenniksessä.

– Treenasin paljon, pelasin kilpaa ja olin mukana juniorimaajoukkueissa noin 16-vuotiaaksi saakka. Oman harjoittelun oheen kuului myös nuorempien valmennusta. Oma treeni jäi armeijan alettua parikymppisenä, mutta muutettuani Helsinkiin jatkoin viestinnän opintojen ohessa valmentajana Smashissa. Vedin tunteja kolmisen vuotta enimmäkseen juniori- ja aikuisryhmille, mukaan mahtui myös jokunen kilparyhmä. Viime vuosina omat pelit ovat jääneet vähemmälle, mutta tuntumaa tulee pidettyä yllä tasaisin väliajoin ja lajia seurattua aktiivisesti, sanoi Nykänen lajitaustastaan.

Nykänen kertoo työuralleen mahtuneen niin viestintää kuin markkinointia sekä myyntiä ja asiakkuuksien hallintaa. Viimeiset kolme vuotta hän on ollut perustamassa yksityistä ihotauteihin erikoistunutta lääkäriasemaa, jonka toimitusjohtajan tehtävistä hän siirtyy tenniksen pariin.

– Valmennus- ja koulutusala on kiinnostanut jo pidempään ja urheilu, etenkin tennis, on ollut iso osa elämääni aina. Lajipäällikön tehtävä vaikutti hienolta mahdollisuudelta yhdistää omia kiinnostuksen kohteitani ja palata tenniksen pariin tekemään töitä itselleni tärkeän asian parissa. Lisäksi tenniksen parissa työskentelee paljon intohimoista porukkaa, johon mahtuu myös paljon tuttuja omilta pelivuosilta ja odotan innolla yhteistyötä heidän kanssaan.

Nykänen on innoissaan astumassa Vierumäen organisaatioon ja odottaa yhteistyötä Tennisliiton kanssa lajin aseman nostamiseksi uudelle tasolle Vierumäellä

– Tavoitteena on nostaa Vierumäen tennistoiminta uuteen loistoon ja hyödyntää Urheiluopiston puitteita ja osaamista tennisyhteisön hyväksi. Toivon, että Vierumäestä tulee keskeinen, yhdistävä toimija tenniksen saralla. Valmennus-, kilpailu- ja leiritoiminta seuroille ja kilpajunioreille sekä valmentajakoulutukset ja niiden ympärille rakennettavat kokonaisuudet ovat keskeisiä juttuja, samoin aikuisvalmennukseen ja yrityksille suunniteltavat sisällöt satunnaiskävijöitä ja lajiin tutustujia unohtamatta. Tarkempia suunnitelmia tehdään talven mittaan ja ideoita sekä palautetta otetaan mieluusti vastaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Syyskokous vahvisti tenniksen… →