Patrik Niklas-Salminen: ”Wimbledonissa kukaan ei anna armoa”

3.7.2015  |  14:44

 

 

Tennislupaus Patrik Niklas-Salminen aloittaa ottelunsa Wimbledonissa lähipäivinä. 18-vuotiaan pelaajan lapsuudenhaave toteutui jo Ranskan avoimissa, joissa hän osallistui ensimäiseen junior grand slamiinsa. 

– Kaikki on erilaista grand slam -turnauksissa; puitteet ovat erinomaiset, ruoka todella hyvää ja palvelu pelaa. Katsomossa on paljon ihmisiä, ja Ranskassa minua oli kannustamassa yllättävän monta suomalaista. Se oli mukava huomata, Niklas-Salminen kertoo.

Pukukopissa samaan aikaan hänen kanssaan vaatteitaan vaihtoivat Roger Federer, Andy Murray ja Stan Wawrinka. Rafael Nadal juoksenteli käytävällä ennen otteluaan.

– Ranskan avoimet oli todella mahtava kokemus. Toivottavasti pääsen pelaamaan sinne uudestaan mahdollisimman pian.

– Opin reissun aikana, että tasoerot ovat todella pieniä. Jokainen asia kentällä ja sen ulkopuolella tulee tehdä parhaalla mahdollisella tavalla. Vain silloin voi poistua kentältä voittajana, nuori pelaaja jatkaa.

Erityisesti Niklas-Salminen kiinnitti huomiota pelaajien henkiseen vahvuuteen ja sen vaikutukseen lopputuloksessa.

– Tasaisimmat ja henkisesti vahvimmat voittivat yleensä. Vaikka löisit kuinka kovaa, et välttämättä pärjää, jos et ole mentaalisesti vahva. Huomasin myös, ettei junioritenniksen kärki ole saavuttamattomissa; minun pitää vain tehdä kovasti töitä unelmani eteen.

Niklas-Salminen aloittaa kaksinpelinsä 18-vuotiasta Vietnamin Nam Hoang Lytä vastaan. Ly on poikien 13:nneksi sijoitettu Wimbledonissa. Kaksinpelissä Niklas-Salmisen parina on Norjan Viktor Durasovic – sama pelaaja kuin Ranskan avoimissa.

– Pelityylini ja erityisesti syöttöni sopii ihan hyvin ruoholle. Ruoholla liikkuminen takkuili aluksi. Massaan verratuna pitää ottaa paljon pieniä askeleita, eikä liukumista voi juuri harrastaa. Pomppu on matalampi, joten kehon pitää pysyä alempana. Tähän valmistauduin jo Helsingissä treenaamalla matalampaa asentoa.

– Tärkeintä on antaa kaikkensa joka ikinen päivä ja taistella loppuun asti – tuntui se miten pahalta tahansa. Näissä karkeloissa ei kukaan anna armoa.

 

Poikien kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan lauantaina ja maanantaina. Nelinpelit alkavat tiistaina. Tarkempi aikataulu julkaistaan tänään illalla osoitteessa www.wimbledon.com

Kaaviot ja tulokset: http://www.wimbledon.com/index.html

Jaa:

Seuraava uutinen: Joukkuefiiliksen SM-liigacup: TaTS… →