Joukkuefiiliksen SM-liigacup: TaTS juhli miehissä, HVS naisissa

6.7.2015  |  15:33

 

Yllä Smash-Kotkan Valtteri Ahti. Kuvaaja: Jorma Jyrkilä 

 

SM-liigacupin mestaruudet ratkottiin 3.-5. heinäkuuta Kotkan ja Inkeroisten aurinkoisilla massakentillä. Kisajärjestäjien tarjoamille virvoittaville vesipulloille oli kysyntää, ja tunnelma oli tiiviistä tahdista ja kuumasta kelistä huolimatta mainio. 

Joukkuemuotoinen kilpailu tarjosi seuroille mahdollisuuden näyttää parasta osaamistaan ja joukkuehenkeään.

– Tippaakaan ei voi antaa periksi, kun pelaa koko joukkueen eteen, naisten voittajajoukkueen HVS:n Lila Humaloja sanoi.

– Tytöt pelasivat tosi hyvin koko viikonlopun ja hyvällä hengellä. Peli pysyi hyvin kasassa. Olen tytöistä todella ylpeä, HVS:n kapteeni Emma Laine sanoi. Joukkueessa (yllä) pelasivat Humalojan lisäksi Oona Orpana ja Nanette Nylund.

Hopeaa tuuletti TaTS (yllä) ja pronssille kiri LVS (alla).

 

Miehissä kamppailu SM-liigacupin voitosta venyi myöhään sunnuntai-iltaan. Smash-Kotka johti kaksinpelien jälkeen TaTS:ia 2-1, mutta yhtä aikaa aloitetut, ratkaisevat nelinpelit käänsivät lopputuloksen isänniltä tamperelaisille.

– Aloitimme neljä vuotta sitten nelosdivarin pohjilta, joten olisihan se ollut järjettömän hienoa vetää suoraan ”maaliin” asti ja ottaa liigauntuvikkona kultaa – vielä kotiyleisön edessä. Toisaalta hyvä näinkin. Poikamme taistelivat loistavasti kentällä, mutta TaTS oli vielä tällä kertaa liian kova, Smash-Kotkan Pasi Ahti sanoo.

 

– TaTS sai sekä miehissä että naisissa jälleen lähes parhaat pelaajat liikkeelle. Jos kaikilla suurseuroilla olisi edes puolet TaTS:in tästä asenteesta, menisi kansallisella kilpailujärjestelmällämme todella vahvasti, Ahti jatkaa. 

TaTS:in kultajoukkueessa pelasivat Henrik SillanpääLauri KiiskiJoel Popov ja Tero Vilen (alla TaTS:in naisten kanssa).

 

 

Pronssia vei HyTS (alla). 

 

 

– Viikonlopun aikataulu oli ennakkoon haastava, mutta kaikki sujui hienosti. Kaikkiaan kolmessa päivässä pelattiin 68 ottelua. Pelaajat kunnioittivat toisiaan ja tuomareita. Livestreamit kahdelta kentältä olivat piste i:n päälle, referee Petri Nylund kiitteli. 

SM-liigacupissa saatettiin nähdä myös yksi suomalaisen tenniksen merkkipaalu, sillä OVS:n Markku Savusalo saattoi pelata viimeistä kertää sarjatennistä korkeimmalla tasolla. Arvostettava 33 vuoden saavutus!

Jaa:

Seuraava uutinen: Kutsu: Kansainvälinen tennisvalmennusseminaari… →