Otto Virtasesta viides suomalainen Grand Slam -turnausvoittaja!

15.7.2018  |  19:26  |  Raportit

Otto Virtanen, 17, juhlii Wimbledonin poikien nelinpelin mestaruutta yhdessä turkkilaisen Yanki Erelin, 17, kanssa. Virtanen on viides suomalainen Grand Slam -turnausvoittaja.

Sijoittamattomat Virtanen ja Erel etenivät loppuotteluun voittamalla puolivälierässä kolmanneksi sijoitetut hallitsevat Australian avointen poikien nelinpelin mestarit Hugo Gastonin ja Clement Taburin ja eilisessä välierässä isäntämaan duon James Story/Harry Wendelken.

Tämän päiväisessä loppuottelussa Virtanen/Erel kohtasivat kuudenneksi sijoitetut Nicolas Mejian (COL) ja Ondrej Stylerin (CZE). Styler on hallitseva Ranskan avointen poikien nelinpelin mestari. Loppuottelusta muodostui tasaväkinen koitos. Virtanen ja Erel olivat syötöissään vahvoja ja olivat myös erien lopuissa vastustajiaan terävämpiä, minkä ansiosta he pääsivät juhlimaan mestaruutta eräluvuin 7-6(5), 6-4.

Virtanen liittyy harvinaiseen suomalaisjoukkoon, jotka ovat voittaneet Grand Slam -turnauksen. Henri Kontinen on pystynyt voittamaan aikuisten tasolla Australian avointen nelinpelin vuonna 2017 ja Wimbledonin sekanelinpelin vuonna 2016. Junioritasolla Grand Slam -mestaruutta ovat juhlineet Kontinen Ranskan avointen nelinpelissä 2008, Jarkko Nieminen US Openin kaksinpelissä 1999, Harri Heliövaara Australian avointen nelinpelissä 2007 ja Birgitta Lindström Wimbledonin kaksinpelissä 1966.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 29/2018 – →