Orpana ja Ahti Finnish Tourin voittajat Hangossa

15.7.2018  |  19:25  |  Raportit

Vuoden neljäs Finnish Tour -osakilpailu pelattiin Hangossa 13.-15.7. Erittäin kuumissa olosuhteissa pelatun turnauksen kaksinpelivoittoja pääsivät juhlimaan Oona Orpana (HVS) ja Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka).

Orpanan paluu kilpakentille jatkui voitokkaasti

Naisten kaksinpelissä kärkisijoitetut pelaajat [1] Oona Orpana, [2] Mariella Minetti, [3] Alexandra Anttila ja [4] Peppi Ramstedt etenivät välieriin häviämättä erääkään.

Yläkaavion välierässä HVS:n seurakaverit Orpana ja Ramstedt ottivat mittaa toisistaan. Läpi viikonlopun vahvasti kämmenlyöntiään käyttänyt Orpana onnistui pitämään ottelun hallussaan heti alku hetkistä lähtien ja etenikin loppuotteluun eräluvuin 6-2, 6-1. Alakaavion välierästä kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, kun Anttila ja Minetti tarjoilivat näyttäviä palloralleja täydet kolme erää. Anttila vei tasaisen ensimmäisen erän, eikä lopulta hätkähtänyt toisen erän tappiota, vaan eteni loppuotteluun lukemin 7-5, 3-6, 6-3.

Loppuottelua ei tällä kertaa nähty, sillä Anttilan oli valitettavasti annettava luovutusvoitto vatsalihasvamman takia. Näin Orpana jatkoi SM-Liigacupissa alkanutta paluutaan kilpakentille voitokkaasti. Orpana kuittasi turnausvoitosta 1000 €, Anttila toisesta sijasta 500 € ja Ramstedt sekä Minetti 250 € välieräpaikoista.

– Hyvä fiilis jäi Hangon otteluista, harmi ettei finaalia päästy pelaamaan. Pelini sujui hyvin, mutta parannettavaakin löytyy. On ollut kiva päästä pelaamaan matseja tauon jälkeen, Orpana kommentoi turnausvoittonsa varmistuttua.

Orpanan tehokas kämmenlyönti oli tuttu näky Hangossa

Nelinpelimestaruutta juhlivat sijoittamattomat Asta Miettinen (ÅLK) ja Stella Remander (Lo-Te), jotka voittivat loppuottelussa ykköseksi sijoitetut Ramstedtin ja Emilia Salon (ViTes) 6-2, 1-6, 10-6.

TULOKSET

Ahti miesten kaksinpelin yllätysvoittajaksi

Miesten kaksinpelin loppuottelussa kohtasivat toiseksi sijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS) ja seitsemänneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka).

Ahti oli turnauksen yllättäjä, kun hän aloitti puolivälierissä tiputtamaan itseään korkeammalle sijoitettuja pelaajia. Kotkalainen tiputti ensiksi puolivälierässä erittäin vakuuttavan esityksen jälkeen ykköseksi sijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) 6-4, 6-1  ja välierässä hän otti taisteluvoiton neljänneksi sijoitetusta Alex Hedmanista (HVS) 6-4, 6-7, 6-4.

SM-Liigacupissa voittamattomasti pelannut Kaukovalta jatkoi Hangossakin painavien peruslyöntiensä esittelyä. Puolivälierässä Smashin Mika Kosonen laittoi Kaukovallan tiukille, mutta helsinkiläinen selvisi eräluvuin 3-6, 6-1, 6-2. Välierässä HVS-pelaaja ei antanut Verneri Tuomelle (HyTS), joka oli selviytynyt välieriin kahden tiukan kolmieräisen siivittämänä, juurikaan mahdollisuuksia vaan iski nopeaan tahtiin tulostaululle voittolukemat 6-0, 6-2.

Loppuottelussa Ahti jatkoi yllätyslinjallaan, kun hän taisteli ensimmäisen Finnish Tour -kaksinpelimestaruutensa kolmessa erässä 7-6, 2-6, 6-3.

– Ensimmäinen Finnish Tour -voittoni, tuntuu tosi hyvältä. Tiesin olevani hyvässä fyysisessä kunnossa ja jos saisin pelini rullaamaan, niin voisin mennä pitkälle. Mutta ihan näin pitkälle menemistä en osannut odottaa. Tänään oli kaksi todella tiukkaa ja rankkaa ottelua, mutta jotenkin sain ne käännettyä itselleni – tänään oli mun päivä, Ahti tuore Finnish Tourin voittaja kertoi.

Ahti kuittasi voitostaan 2000 € palkintorahaa, Kaukovalta 1000 €, välieräpelaajat 500 € ja puolivälieräpelaajat 250 €.

Ville-Petteri Ahti oli loistavassa iskussa Hangossa

Nelinpelissä mestaruutta juhlivat Aleksi Löfman (HVS) ja Jussi Tiainen (Smash) voitettuaan mestaruusottelussa Mikael Vollbachin (Sata) ja Kasper Byskatan (ÅLK) 6-2, 6-3.

TULOKSET

Seuraavat Finnish Tour -osakilpailut Lahdessa ja Hämeenlinnassa 24.-26.8.

Vuoden neljäs Finnish Tour -osakilpailu on saatu siis onnistuneesti päätökseensä. Kuvagallerian kautta pystyt palaamaan Hangon tunnelmiin.

Finnish Tourilla on vuorossa vielä yhdet osakilpailut ulkokentillä. Elokuun lopulla 24.-26.8. pelaavat naiset Lahdessa ja miehet Hämeenlinnassa. Ilmoittautumiset turnauksiin päättyvät 19.8. – ilmoittaudu mukaan jo nyt:

NAISTEN 5. FINNISH TOUR, LAHTI
MIESTEN 5. FINNISH TOUR, HÄMEENLINNA

Jaa:

Seuraava uutinen: Otto Virtasesta viides… →