Orpanalle kolmas ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruus

4.7.2021  |  12:20  |  Raportit, Videot

Oona Orpana ylsi uransa kolmanteen ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruuteen Hangossa. Aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2019 ja 2016. Orpana juhli myös nelinpelimestaruutta lauantaina yhdessä Venla Ahdin kanssa.

Naisten loppuottelu
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [2] Liisa Vehviläinen, ÅLK 6-4, 6-2

 

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Vuoden 2019 ulkokenttien tuplamestari Orpana (Smash-Kotka) kohtasi loppuottelussa Liisa Vehviläisen (ÅLK). Vehviläinen oli ensimmäisessä ulkokenttien kaksinpelin SM-loppuottelussaan.

Finaalin ensimmäisistä lyönneistä lähtien näki molempien pelaajien olevan vahvalla lyöntipäällä. Pitkiä, raastavia ja monipuolisia palloralleja hallitsi alkuun Vehviläinen, joka siirtyi 4-1 johtoon. Erityisesti Vehviläisen vahva takakenttäpeli yhdistettynä verkolle nousuihin oli myrkkyä Orpanalle.

Ykköseksi sijoitettu Orpana pääsi kuitenkin hiljalleen paremmin ja paremmin otteluun sisälle – Suomen listan ykköspelaaja sai työnnettyä Vehviläistä taaemmaksi takarajan taakse ja samalla hänen painavat peruslyönnit alkoivat tehdä totutunlaista tulosta. Orpana nousikin rinnalle ja lopulta ohi 6-4 erävoittoon.

Pelinkulku jatkui toisessa erässä samanlaisena kuin avauserän lopussa. Pallorallit olivat edelleen pitkiä ja tasaisia, mutta pääsääntöisesti Orpana päätti pisteet edukseen. Smash-Kotkan pelaaja rynnisti 5-0 johtoon, mutta lukemat eivät kertoneet koko kuvaa. Tasaiset pisteet jatkuivat ja Vehviläinen sai aikaan pienen kirinkin, mutta lopulta Orpana vei mestaruuden erin 6-4, 6-2.

– Tuntuu tosi hyvältä, tänään oli finaalin arvoinen ottelu. Ottelu lähti meiltä molemmilta hyvin käyntiin ja taso oli saman tien korkealla. Ajattelin, että jos Liisa pystyy pelaamaan noin korkealla tasolla läpi ottelun, niin se olisi hänen hyvyyttään. Jatkoin omaa peliäni, keskityin ja pidin hyvän fiiliksen yllä – se käänsi lopulta ottelun, kommentoi Orpana.

Orpana kertoi pystyneensä reagoimaan Vehviläisen vahvaan alkuun pelillisesti. Hän alkoi pelaamaan aggressiivisemmin ja verkolle nousujakin nähtiin.

– Pienet jutut tekevät lopulta ison eron.

Vehviläinen oli luonnollisesti pettynyt tiukan ottelun jälkeen, mutta löysi myös iloa hyvin sujuneesta turnauksesta.

– Olihan se tosi hyvää peliä. Pitkiä pisteitä ja mitä pidemmälle mentiin niin eilinen välierä alkoi tuntua enemmän ja enemmän. Pari prosenttia lähti vähän kaikesta tekemisestä. Oona otti tästä kaiken hyödyn irti ja otti ottelun haltuunsa – kunnia Oonalle hienosta pelistä, sanoi Vehviläinen.

Orpana pelaa tulevana viikonloppuna seurajoukkueiden SM-kilpailuissa Tampereella. Tämän jälkeen elokuussa on suuntana Yhdysvaltojen Oklahoma ja yliopistotennis.

– Olen todella innoissani uudesta elämänvaiheesta. Vähän myös jännittää, mutta hyvillä fiiliksillä, päätti Orpana.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovallalle uran toinen… →