Kaukovalta ja Paukku loppuotteluun SM-kilpailuissa

3.7.2021  |  18:17  |  Raportit

Miesten SM-loppuottelussa kohtaavat hallitseva mestari Patrick Kaukovalta (HVS) ja vuosien 2014 sekä 2007 mestari Juho Paukku (Break Point). Finalistit eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan. Ottelu pelataan Hangon Tennisstadionilla sunnuntaina naisten finaalin jälkeen, aikaisintaan klo 11.30 alkaen.

Naisten loppuottelussa klo 10.00 kohtaavat Oona Orpana (Smash-Kotka) ja Liisa Vehviläinen (ÅLK), lue lisää täältä.

Miesten välierät
[7] Juho Paukku, Break Point – [6] Aleksi Löfman, HVS 6-4, 6-3
[2] Patrick Kaukovalta, HVS – [4] Iiro Vasa, ÅLK 7-6(0), 6-2

 

KAAVIOT & TULOKSET
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Viime vuonna uransa ensimmäisen aikuisten SM-kullan voittanut Kaukovalta on ollut Hangossa erinomaisella pelipäällä. Toiseksi sijoitettu pelaaja ei ole vielä hävinnyt erääkään matkalla loppuotteluun. Välierässä neljänneksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) tarjosi kovimman haasteen tähän asti, mutta HVS-Tenniksen pelaaja oli tärkeillä hetkillä terävämpi vieden ottelun 7-6(0), 6-2.

– Pelini ovat olleet winning ugly (voittaa rumasti) tähän mennessä. Vastustajani ovat lyöneet palloa hyvin, paremmin kuin minä – ihan kuten Iirokin tänään. Kuitenkin olen löytänyt keinot voittaa ottelut. En ole pystynyt olemaan niin hyökkäävä kuin yleensä, vaan olen enemmänkin reagoinut siihen mitä vastustajani tekee. Esimerkiksi tänään oli hetki, kun huomasin Iiron olevan kaukana takarajan takana, niin hetkessä voitin useita pisteitä pysäytyslyönneillä, kertoi Kaukovalta.

Toisessa välierässä entinen ammattilaispelaaja, kokenut Paukku sai vastaansa Aleksi Löfmanin (HVS). Matkalla välieriin kuudenneksi sijoitettu Löfman ja seitsemänneksi sijoitettu Paukku voittivat korkeammalle sijoitetut pelaajat – Löfman voitti ykkössijoitettu Eero Vasan (ÅLK) ja Paukku kukisti kolmossijoitettu Roni Rikkosen (TaTS).

Niin Paukun kuin Löfmanin syötöt paukkuivat kovaa ruutuihin, päivän ero syntyikin peruspelaamisessa – tarkemmin sanottuna monipuolisuudessa. Paukku vaihteli tempoa ja päätti pisteitä vakuuttavasti, mikä toi finaalipaikan erin 6-4, 6-3.

– Ei ihan eilisen tasoinen ottelu omalta osaltani. Eri päivä, eri olosuhde ja eri vastustaja – kaikki vaikuttaa. Teimme molemmat aika paljon virheitä, oli aikamoista vääntöä. Olin tasaisempi ja pääsin vastustajaa hieman paremmin rytmiin, kertoi Paukku.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool 16 parhaan… →