Onnistunut, innostunut ja yhteistyöntäyteinen maajoukkueleiri

6.5.2023  |  13:36  |  Raportit

Porsche Billie Jean King Cup Teamin kapteeni Emma Laine ja valmentaja Taneli Tenhunen pitivät vuoden ensimmäisen maajoukkueleirin Vierumäellä.

”Olen erityisen tyytyväinen leirillä olleiden pelaajien sitoutumiseen ja yhteishenkeen. Kiitos kaikille ja tarkoitus on järjestää uusi leiri marras-joulukuussa”, sanoi Laine.

Maajoukkueleirillä olivat mukana Milla Kotamäki (TaTS), Stella Remander (HVS), Daria Bibanina (Smash-Kotka), Clarissa Blomqvist (HTK), Iida Heinonen (HLK) ja Venla Ahti (Smash-Kotka).

”Ryhmädynamiikkamme kehittyy koko ajan ja suuntamme on oikea”

Maajoukkueleirejä on nähty tasaisesti viime vuosina, kun viime vuonna järjestettiin myös leiritys ennen huhtikuun kotiturnausta sekä 2021 joulukuussa.

”Jokainen leiri on ollut toimiva ja nämä rakentavat tulevaisuuttamme. Tälläkin kertaa kaikki tytöt vetivät erittäin hyvin niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Saimme tiimimeininkiä aikaan, siitä olen tyytyväinen”, kertoo Laine.

”Se että minä ja Taneli nautimme näistä ei yksinään riitä, mutta iloksemme pelaajien palaute on myös positiivista ja he kokevat nämä merkityksellisiksi; siksi näitä järjestämme myös jatkossakin.”

Laine ja Tenhunen korostavat yhdessäolemisen ja -tekemisen tärkeyttä.

”Haluamme tuoda pelaajia ja taustoja yhteen. Yhdessä tekemällä opimme toisiltamme ja maajoukkueleirit tukevat myös yksilöiden kehittymistä; ei se ole pois keneltäkään, vaan päinvastoin antaa koko naistennikselle vahvistusta tulevaisuuteen. Kokonaisuus kun kehittyy, jokainen hyötyy”, sanoi Tenhunen.

”Ryhmädynamiikkamme kehittyy koko ajan ja suuntamme on oikea”, päätti Tenhunen.

Vierumäellä pelataan tulevalla viikolla naisten $15,000 ITF-ammattilaisturnaus (lue lisää).

Suomi pelaa tulevana kesänä Billie Jean King Cupin Euroopan III-ryhmässä, jossa ovat Suomen lisäksi Albania, Azerbaidzan, Armenia, Kypros, Islanti, Luxemburg, Pohjois-Makedonia, Montenegro, Moldova ja San Marino. Turnaus pelataan massakentillä 19.6. alkavalla viikolla Skopjessa (lue lisää).

 

Tämän kesän maajoukkuevalinnat tehdään Vierumäen leirin jälkeen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentajien kehityspäivillä yli… →