Olympiakomitea muistuttaa vastuullisen seuratoiminnan merkityksestä korona-aikana

15.10.2020  |  08:39  |  Artikkeli, Seurat

Olympiakomitea haluaa muistuttaa vastuullisen seuratoiminnan merkityksestä korona-aikana. Epidemia on useilla alueilla siirtymässä leviämisvaiheeseen, joten urheiluseurat ovat merkityksellisessä roolissa turvaamassa liikunnan jatkuvuutta epidemian aikana. Tämä edellyttää vastuullista toimintaa liikuntapaikoissa ja koronaohjeiden noudattamista.

– Tällä hetkellä on suuri riski siihen, että terveysviranomaiset kehottavat sulkemaan liikuntapaikat. Meidän täytyy nyt yhdessä osoittaa suurta huolellisuutta ja noudattaa terveysturvallisuusohjeita kaikilla liikuntapaikoilla. Liikuntamahdollisuuksien rajoittamisella olisi vakavat kansanterveydelliset seuraukset, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo Olympiakomitean uutisessa.

Alta löydät Olympiakomitean ohjeet turvalliseen harjoitus- ja kilpailutoimintaan. Tenniksen ollessa yksilölaji, tiedostamme vanhempien tai muun läheisen roolin kuskaamisessa sekä lapsen tai nuoren auttamisessa kilpailupaikoilla. Tennisliitto suositteleekin, että pelaajan lisäksi pelipaikalle tulee korkeintaan yksi taustahenkilö (huoltaja, valmentaja tai muu vastaava).

Olympiakomitean ohjeet terveysturvalliseen seurojen harjoitus- ja kilpailutoimintaan:

  • Harjoituksissa sekä lasten ja nuortenpeli- ja kilpailutilanteissa ovat mukana vain urheilijat, valmentajat ja tarvittavat toimihenkilöt.
  • Kasvomaskia tulee käyttää aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
  • Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä.
  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Tapahtuma- ja toimipistekohtaisia enimmäishenkilömääriä on ehdottomasti noudatettava.
  • Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.
  • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

OLYMPIAKOMITEA MUISTUTTAA VASTUULLISEN SEURATOIMINNAN MERKITYKSESTÄ KORONA-AIKANA

Tennisliiton suositukset pelaamiseen löydät täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →