Nuorten SM-kisoissa yllätyksiä ja odotettuja mestaruuksia

11.6.2018  |  13:02  |  Raportit

Naisten mestaruuden voitti Saara Aerila. Kuva Toni Rintala.

Viikonloppuna pelattiin Hyvinkäällä 21-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut. Hyvinkään Tennisseuran järjestämä kilpailu oli samalla Finnish Junior Tennis Tourin 3. osakilpailu. Hyvässä säässä pelatussa turnauksessa nähtiin sekä yllätyksiä että odotettuja lopputuloksia.

Naisten kaksinpelissä Suomen mestaruuden Hyvinkäältä vei mukanaan Saara Aerila (RaVS), joka nousi mestariksi karsintojen kautta. Aerila voitti finaalissa turnauksen ykkössijoitetun TaTsin Emma Eerolan luvuin 6-2, 7-6(4). Pronssimitalit veivät Liisa Vehviläinen (ÅLK) sekä Lotta Heiskanen (TaTs). Naisten nelinpelin ykkösiksi pelasivat Venla Ahti ja Liisa Vehviläinen.

Miesten nelinpelissä voiton vei Smash-Kotkan ykkössijoitettu veljespari Valtteri ja Vesa Ahti. Miesten kaksinpelissä ykkössijoitettuna kilpailuun lähtenyt Jyväskylän Tennisseuran Masi Sarpola kesti paineet ja vei voiton. Finaalissa Sarpola voitti Itävallasta Suomeen pelaamaan saapuneen HVS:n Aaron Prandstetterin 5-7, 6-1, 6-3. Pronssia saivat Aleksi Löfman ja Jussi Salmio, jotka laittoivat finalistit tiukoille semifinaaliotteluissa.

Voitostaan huolimatta Sarpola ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Hyvä ja tasainen perusturnaus, mutta ei kuitenkaan mitään maailmanluokan tennistä. Olen ollut massakauden alun vähän hukassa, mutta viikonloppuna alkoi löytymään. En osaa sanoa miksi peli ei ole kulkenut, mutta pelityylini on sellainen, että on aina vähän vaikea sopeutua uudelle kentälle, analysoi Sarpola.

Seuraavaksi Sarpola kilpailee yleisissä SM-kisoissa Helsingin Kulosaaressa 25.6.-1.7. Ilmoittautumisten perusteella luvassa on erittäin kovatasoinen kilpailu SM-titteleistä.

– Avoimin mielin lähden kisaan mukaan. Pari viikkoa treeniä ja sitten juhannukseksi rentoutumaan Jyväskylään, niin pääsee terävällä jalalla kisaan, suunnittelee Sarpola valmistautumistaan SM-kisoihin.

Viikonlopun tulokset löytyvät täältä.

Lisätietoa SM-kilpailuista löytyy täältä.

Miesten sarjan finalistit Masi Sarpola ja Aaron Prandstetter. Kuva Toni Rintala.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia JGP -turnaus… →