Cinia JGP -turnaus Hangossa keräsi jälleen kehuja

11.6.2018  |  16:32  |  Raportit

U10-tyttöjen kaksinpelin finalistit Emma Tuominen (Smash) ja Irina Rissanen (TaTs).

Viime viikolla pelattiin yksi kesän hienoimmista kotimaisista turnauksista, nimittäin Cinia Junior Grand Prix -osakilpailu Hangossa. Cinia Junior Grand Prix -kilpailusarja on nuorille tarkoitettu laadukas kisasarja, jossa pelataan 10-, 12-, 14- ja 16 -vuotiaiden luokissa. Tänä vuonna JGP-kilpailusarjassa pelataan kuusi osakilpailua ja Masters vuoden aikana parhaiten menestyneille pelaajille. Masters-voittajat pääsevät palkintomatkalle ulkomaille. Viime vuoden voittajat olivat keväällä treenaamassa ja seuraamassa ATP-turnausta Barcelonassa.

Hangon turnaus oli tämän vuoden kolmas Cinia JGP -osakilpailu ja erityinen sen takia, että kaikki ikäluokat pelaavat samaan aikaan samassa paikassa. Yhdessä Hangon upeiden puitteiden kanssa tämä teki tapahtumasta varsinaisen tennisjuhlan. Hangon Tennisstadionilla riitti vilskettä koko viikon.

– Kokonaisuudessaan kisat menivät loistavasti. Välillä oltiin kovan tuulen ja viileämmän sään armoilla, mutta pelit saatiin vedettyä positiivisessa hengessä. Saimme paljon positiivista palautetta. Hankoon on kuulemma kiva tulla pelaamaan tätä turnausta, totesi järjestävän seuran eli Hangon Tenniskerhon toiminnanjohtaja Risto Alen.

Lucas Forsström (MLK) voitti U14-poikien sarjassa sekä kaksinpelin että nelinpelin.

Ottelut pyörivät kentillä aamusta iltaan ja otteluiden välillä pidettiin hauskaa yhdessä.

– Oli hienoa, että pelaajat viihtyivät alueella myös pelien välillä. Se toi kilpailuun hyvää tunnelmaa ja yhteishenkeä. Osa innostui pelaamaan tauoilla oma-aloitteisesti pehmopalloilla. Se oli niin hauskaa, että kilpailun ulkopuolisiakin tuli kysymään, saisivatko he liittyä peleihin, kertoo Alen.

Osallistujalahjana jokainen pelaaja sai hienon Cinia-hupparin, joita pidettiin innolla. Pelaajat tunnisti viikon aikana tennisstadionilla ja Hangon katukuvassa yhtenäisestä asusteesta. Paitsi hyviä pelisuorituksia, Cinia JGP -turnauksissa arvostetaan myös hyvää käytöstä ja urheiluhenkeä. Jokaisessa osakilpailussa palkitaankin myös kaksi Cinia Fair play -pelaajaa. Tällä kertaa tämän kunnian saivat ÅLK:n Leo Stenlund ja ETS:n Ella Tuomela.

Vaikka Cinia JGP -turnaus on Hangossa nyt ohi, jatkuu tenniskesä kaupungissa täydellä tohinalla. Hangossa pelataan vielä muun muassa senioreiden ITF-kilpailu sekä Finnish Tennis Tourin osakilpailu. Cinia JGP jatkuu seuraavilla osakilpailuilla elokuussa ja ne ovat samalla myös SM-kilpailut.

Hangon osakilpailun voittajat:

U10

Tytöt kaksinpeli: Emma Tuominen

Pojat kaksinpeli: Oliver Kiljunen

Tytöt nelinpeli: Milla Kotamäki & Emma Tuominen

Pojat nelinpeli: Lucas Eriksson & Nicholas Skog

U12

Tytöt kaksinpeli: Natalia Papshev

Pojat kaksinpeli: Felix Alopaeus

Tytöt nelinpeli: Oona Järvinen & Julia Lehtonen

Pojat nelinpeli: Felix Alopaeus & Leo Stenlund

U14

Tytöt kaksinpeli: Clarissa Blomqvist

Pojat kaksinpeli: Lucas Forsström

Tytöt nelinpeli: Clarissa Blomqvist & Sofie Erlund

Pojat nelinpeli: Oliver Byskata & Lucas Forsström

U16

Tytöt kaksinpeli: Stella Remander

Pojat kaksinpeli: Kasper Byskata

Tytöt nelinpeli: Asta Miettinen & Stella Remander

Pojat nelinpeli: Jimi Goman & Oskar Stumpf

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Stella Remander (Lo-Te) voitti sekä U16-tyttöjen kaksinpelin että nelinpelin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Aamulehti Tampere Openin… →