Nuorten harjoitustoiminta

7.5.2007  |  00:00

Suomen Tennisliiton harjoituskeskusten aamuharjoittelutoiminta laajenee ensi syksynä

Suomen Tennisliitto laajentaa erinomaista palautetta saanutta harjoituskeskustoimintaa tulevana syksynä kolmelle uudelle paikkakunnalle. Aiemmin toimineet Helsinki, Tampere ja Turku jatkavat erinomaista työtään pelaajien kehittämiseksi ja uusina paikkoina aloittavat Joensuu, Kotka ja Kuopio. Harjoittelun maksut ovat paikkakuntakohtaisia ja niistä saa lisätietoa valmennus- ja nuorisopäälliköltä. Asia on vielä hakemassa tarkkaa muotoaan ja tarkemmin asiasta tiedotetaan www.tennis.fi -sivuilla toukokuun aikana.

Valmennus urheilu- tai liikuntapainotteisissa oppilaitoksissa tarkoittaa paikallisen urheiluakatemian, paikallisen seuran ja Suomen Tennisliiton yhdessä tarjoamaa mahdollisuutta harjoitella kouluaikana liiton osoittaman valmentajan asiantuntemusta hyväksi käyttäen. Harjoitusmahdollisuuksien määrä vaihtelee 1-3 aamuharjoituksen välillä paikkakunnasta riippuen. Harjoituskeskuksessa toimiva valmentaja on virallisen valmentajatutkinnon suorittanut ammattivalmentaja. Valmentajien osalta nimet selviävät toukokuun loppuun mennessä.

Harjoituskeskusten aamuharjoittelu on tarkoitettu kansalliseen kärkeen tai kansainvälisille kentille tähtääville nuorille, jotka myös haluavat varmistaa hyvän perustason siviilikoulutuksen. Tärkeimpinä valintaperusteina tullaan käyttämään seuraavia tekijöitä:

– pelaajan kansainvälinen ranking
– pelaajan kansallinen ranking
– pelaajan harjoitusmäärät / tavoitteet
– pelaajan kilpailumäärät / ottelut
– pelaajan fyysinen taso (testataan alkusyksystä kaikissa harjoituskeskuksissa)

Pelaajat hakevat itsenäisesti haluamiinsa kouluihin, jotka mahdollistavat valmennustoiminnan aamuisin ja tämän lisäksi jokaisen pelaajan tulee hakea oikeutta osallistua harjoituskeskuksen mahdollistamiin harjoituksiin erikseen täytettävällä lomakkeella. Toiminta on pääasiassa suunnattu lukio-opiskelijoille ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleville sekä korkean asteen opiskelijoille, mutta myös yläasteikäisillä on mahdollisuus hakea harjoitusoikeutta paikallisessa harjoituskeskuksessa. Lomake löytyy Suomen Tennisliiton sivuilta Tennisliiton ja valmennuksen alta ja se tulee palauttaa viimeistään 31.5. mennessä. Päätökset harjoituspaikoista tehdään yhteistyössä paikallisten harjoituskeskusten kanssa ja lopullisesti ne päättää huipputennis- ja maajoukkuetoimikunta viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

Harjoituskeskukset syksy 2007

Helsinki
Tampere
Turku
Kotka
Kuopio
Joensuu

Lisätietoja Suomen Tennisliiton harjoituskeskuksiin hausta

valmennus- ja nuorisopäällikkö
Teemu Purho
040-5231797
teemu.purho@tennis.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: J.Nieminen kohtaa Berdychin… →