Nieminen innoissaan Portugaliin: ”Meillä Davis Cupissa aina hyvä tunnelma”

8.7.2015  |  13:24

Suomi kohtaa 17.-19. heinäkuuta Portugalin Davis Cupin Euroopan-Afrikan II lohkon toisella kierroksella. Suomea Viana do Castelossa edustavat Jarkko Nieminen (kaksinpelissä ATP 92.), Henri Kontinen (nelinpelissä ATP 32.), ranteen tähystyksestä toipuva Micke Kontinen ja SM-liigacupin TaTS:in riveissä viikonloppuna voittanut Henrik Sillanpää. Suomen kapteenina toimii tuttuun tapaan Kim Tiilikainen. Sama joukkue kaatoi maaliskuun alussa ensimmäisellä kierroksella Monacon.
Isäntäjoukkueessa pelaavat ATP-rankingissa sijaa 46 pitävä Joao Sousa, sijalla 164 oleva Gastao Elias, Rui Machado ja Frederico Ferreira Silva
– Portugali on yksi lohkon pahimmista joukkueista. Sousa on minulle tuttu sekä treeneistä että matseista. Kova pelaaja. Machado on ollut sadan parhaan joukossa ja tekee paluutaan sinne. Elias on nouseva nuori pelaaja, Nieminen kertoo.
Suomen joukkueen vahvuutena on ja on aina ollut vahva yhteishenki.
– On kiva kerääntyä joukkueen kanssa yhteen pitkästä aikaa. Meillä on aina hyvä tunnelma, ja jokainen virittää pelinsä joukkueen eteen mahdollisimman hyvään kuntoon. Uskon, että olemme jälleen nelinpelissä Henkan (Kontinen) kanssa vahvoja, vaikka tiukkaa tulee varmasti olemaan, Nieminen puntaroi.
Hän on siirtänyt painopisteen Wimbledonin jälkeen ruoholta massalle, joka on alustana myös Davis Cupissa.
– Olen treenannut kotimaassa, ja hyvin on mennyt. Wimbledon jätti hienot fiilikset. Tennis maistuu nyt todella hyvältä.

?

Nieminen seuraa mielenkiinnolla Jarkko Nieminen Tennis Academyn kasvatin, Patrik Niklas-Salmisen otteita Wimbledonin junior grand slamissa. Niklas-Salminen kohtaa tänään kaksinpelin kolmannella kierroksella turnauksen kakkossijoitetun, Etelä-Korean Duck Hee Leen. Ottelu on toisena vuorossa kentällä 11, jolla matsit alkoivat kello 13 Suomen aikaa.
– Pattilla on hyvä vasurin syöttö. Se on kova ase millä tahansa alustalla. Hän on monipuolinen pelaaja ja hyvä tsemppaamaan itseään matseihin. Olemme treenanneet paljon yhdessä. Patti on kuulunut akatemian pelaajiin alusta alkaen, Nieminen kertoo.
– Se, että pystyy voittamaan grand slameissa otteluita, ei ole jokapäiväistä herkkua. Erityisesti pienessä maassa meidän tulisi puhaltaa yhteen hiileen ja iloita toistemme menestyksestä. Uskonkin, että Pattin pärjääminen auttaa ja tsemppaa muita nuorten porukan pelaajia.
Patrik Niklas-Salminen pelaa tänään kentällä 11 myös ensimmäisen kierroksen nelinpeliä. Hänen parinaan on Ranskan avoimista tuttu Norjan Viktor Durasovic.

Davis Cupin joukkueet ja aikataulut, Portugali-Suomi: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022446

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen puolivälieräpaikasta: ”En… →