Niklas-Salminen ja Virtanen vauhdissa Helsingin ITF-turnauksessa

15.8.2018  |  19:08  |  Raportit

Otto Virtasen syöttö on kulkenut Talin Tenniskeskuksella

Helsingin $15,000 ITF-ammattilaisturnauksessa useat suomalaiset juhlivat voittoja keskiviikkona. Kaksinpelin puolivälieriin etenivät Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen sekä nelinpelin välieriin duot Niklas-Salminen/Virtanen, Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen ja Roni Hietaranta/Karl Kiur Saar (EST).

Niklas-Salminen ja Virtanen kaksinpelin puolivälieriin

Kaksinpelin toisella kierroksella keskiviikkona nähtiin kolme suomalaispelaajaa. Niklas-Salminen ja Virtanen eivät päässeet otteluissaan helpolla, mutta käänsivät lopulta ottelunsa edukseen. Eero Vasan oli taipuminen niukasti erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen.

17-vuotias Virtanen (ATP-1099) kohtasi kolmanneksi sijoitetun 25-vuotiaan saksalaisen Lukas Ollertin (ATP-690). Ensimmäinen erä oli todella tasaväkinen ja ratkaisua haettiin tiebreikista. Siinä saksalainen eteni jo 6-3 -johtoon, mutta niin vain Virtanen käänsi erän itselleen upean taistelun siivittämänä 12-10. Toisessa erässä Ollertin vauhti alkoi hiipua ja samanaikaisesti Virtanen rentoutui entisestään. Suomalainen eteni nopeasti 5-0 -johtoon ja tässä vaiheessa päätti Ollert myös keskeyttää ottelun. Näin 17-vuotias Virtanen eteni puolivälieriin tuloksella 7-6(10), 5-0 rtd.

– Tänään tärkeimmät pisteet pelasin aika varmasti ja sitten sain selvitettyä vastustajan eräpallot hyvin. Huomista puolivälierää lähdetään voittamaan, pyrin olemaan terävänä heti alusta alkaen, Virtanen kommentoi.

21-vuotias Niklas-Salminen (ATP-532) kohtasi 17-vuotiaan venäläisen Matvey Mininin (ATP-1024). Vasenkätisten pelaajien kohtaamisesta muodostui tasaväkinen koitos, jossa puolin ja toisin esiteltiin näyttäviä syöttöjä ja kämmenlyöntejä. Niklas-Salminen oli erien lopuilla vastustajaansa aavistuksen terävämpi, mikä riitti tuomaan voiton eräluvuin 7-5, 6-4.

– Oli tosi tiukka ottelu, taisteluvoitto. Tiesin, että vastustajani vetää hyvin ja taistelee aivan loppuun saakka. Tänään ei tullut mikään helpolla – hyvin taistelin oman pelin ajoittaisesta takkuilusta huolimatta, huojentunut Niklas-Salminen kommentoi.

Patrik Niklas-Salminen

Päivän kolmas suomalainen kaksinpelikentällä oli 21-vuotias Vasa, joka kohtasi karsinnoista pääsarjaan edenneen 24-vuotiaan saksalaisen Patrick Mayerin (ATP-1912). Mayer ja Vasa tasasivat kaksi ensimmäistä erää ja ratkaisu haettiin kolmannesta erästä, josta muodostui trilleri. Vasa aloitti erän loistavasti ja vei viisi ensimmäistä peliä nimiinsä. Tästä ei Mayer kuitenkaan hätkähtänyt, vaan aloitti pelaamaan erittäin varmasti. Mayer tuli rinnalle ja lopulta myös ohi tiebreikin jälkeen – loppulukemiksi kirjattiin 6-4, 3-6, 7-6(6).

Eero Vasa

Huomisissa puolivälierissä Niklas-Salminen kohtaa seitsemänneksi sijoitetun ruotsalaisen Karl Fribergin (ATP-852) ja Virtanen sijoittamattoman irlantilaisen Simon Carrin (ATP-1062). Suomalaisten ottelut alkavat aikaisintaan klo 14:00 Talin Tenniskeskuksella. Kaksi muuta puolivälierää pelataan klo 12:00 alkaen.

Nelinpelin välierissä useita suomalaisia

Nelinpelissäkin saatiin keskiviikkona paljon aihetta iloon, sillä duot Niklas-Salminen/Virtanen, Tiainen/Vesanen ja Hietaranta/Saar etenivät välieriin.

Päivän isoimmasta yllätyksestä vastasivat villin kortin turnaukseen saaneet Tiainen ja Vesanen, jotka tiputtivat jatkosta kolmanneksi sijoitetut ruotsalaiset Fribergin ja Sam Taylorin vakuuttavan esityksen jälkeen 6-3, 6-3. Toiseksi sijoitetut Niklas-Salminen ja Virtanen jatkoivat hyvää yhteispeliään ja voittivat vaivattomasti Esteban Brunan (CHI) ja Joe Cooperin (GBR) 6-1, 6-2. Hietaranta/Saar jäivät viime viikolla Hyvinkään ITF-turnauksessa niukasti välierien ulkopuolelle, mutta nyt pari otti komean 6-2, 6-3 -voiton Lorenzo Bocchista (ITA) ja Nathan Seateunista (FRA) ja näin välierät kutsuvat suomalais-virolaisparia. Patrick Kaukovallan ja Vasan oli tänään taipuminen ykkössijoitetuille Vladimir Ivanoville (EST) ja Fred Simonssonille (SWE) 3-6, 3-6.

Otto Virtasen ja Patrik Niklas-Salmisen yhteistyö sujuu

Nelinpelin välierät pelataan torstaina päivän päätöspeleinä kaksinpelien jälkeen. Niklas-Salminen ja Virtanen kohtaavat Hietarannan ja Saarin sekä Tiainen/Vesanen pyrkivät jatkamaan yllätyksiään kärkisijoitettua paria Ivanov/Simonsson vastaan.

TULOSSEURANTA

Jaa:

Seuraava uutinen: 14- ja 18-vuotiaiden… →