Nieminen: ”Paineettomat pallot tuovat oman lisämausteensa maaotteluun” – katso video

4.3.2020  |  02:26  |  Ennakot, Videot

Cinia Davis Cup Team Finlandin kapteeni Jarkko Nieminen käy haastattelussa läpi yhtä varsin erikoista piirrettä Meksikon ja Suomen välisessä maaottelussa. Pelipaikan korkeuden vuoksi ottelut pelataan paineettomilla palloilla.

Suomessakin tennistä harrastavat ovat tottuneet pelaamaan paineellisilla palloilla. Suurin osa ammattilaisotteluistakin pelataan paineellisilla palloilla. Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n sääntöjen mukaan paineettomat pallot otetaan käyttöön mikäli korkeutta on yli 1200 metriä. Meksikon ja Suomen välinen ottelu pelataan yli 2600 metrin korkeudessa.

– Paineettomat pallot tuovat oman lisämausteensa maaotteluun. Eli paineellisiin palloihin verrattuna paineettomat pallot ovat hyvin pehmeitä. Jo hetken treenaamisen jälkeen pallot pehmenevät entisestään. Tällaisilla pehmeillä palloilla saattavat aloittelijat aloittaa harrastuksen, kuvaili Nieminen.

– Paineettomat pallot ovat myös hyvin karvattomia kuluessaan ja se vaikuttaa siihen kuinka ne käyttäytyvät lyödessä. Pallot lähtevät todella herkästi ja tuntuma on pehmeyden takia hyvin erilainen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup -haastattelu:… →