Davis Cup -haastattelu: Nieminen luottaa joukkueensa iskukykyyn

4.3.2020  |  05:47  |  Ennakot, Videot

Miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, on jo muutamat päivät ollut valmistautumassa tulevaan Davis Cup -maaotteluun pelipaikalla Metepecissa. Suomen joukkueessa ovat Henri KontinenPatrik Niklas-SalminenHarri HeliövaaraOtto Virtanen ja pelaaja-kapteeni Jarkko Nieminen sekä fysioterapeutti Joni Honkaniemi.

– Oikein hyvät tunnelmat ovat tällä hetkellä, sillä toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Nyt tuntuu siltä, että koko joukkue on jo nyt sopeutunut aika hyvin näihin ääriolosuhteisiin, kommentoi kapteeni Nieminen.

Nieminen kertoo myös ensimmäisten treenipäivien olleen hyvin maltillisia.

– Olemme pitäneet huolta unesta ja nesteytyksestä sekä ensimmäisissä lyöntitreeneissä ei otettu juurikaan askelia, vaan haimme tuntumaa. Olemme kiinnittäneet huomiota syketasoihin, mittaamme ja seuraamme niiden kehitystä, ja varoneet nostamasta alkupäivinä sykkeitä liian korkeiksi. Päivä päivältä totumme olosuhteisiin paremmin ja paremmin. Nyt alamme nostamaan sykkeitä ja siirtymään kohti todellista pelitilannetta.

KUVAGALLERIA VALMISTAVASTA TREENISTÄ

Joukkueen pelaajat ovat kertoneet olosuhteen olevan hyvin erilainen. Nieminen kertoo käyneensä itsekin lyömässä, jotta tietää mitä joukkueeltaan vaatii.

– Kaikenlaisissa olosuhteissa olen pelannut, mutta näin herkästi ei pallo ole lähtenyt missään, kertoi Nieminen.

Meksikon joukkue on myös aloittanut valmistautumisensa ja kapteeni Nieminen kertoo aikovansa tarkkailla vastustajia seuraavien päivien ajan tiivisti. Nieminen luottaa oman joukkueensa iskukykyyn, kun perjantaina ottelut alkavat.

– En usko, että täällä tullaan näkemään hirveän pitkiä palloralleja. Syötön ja palautuksen sekä ensimmäisten parin lyönnin roolit tulevat olemaan normaalia tärkeämmässä asemassa. Onneksi meidän joukkueen pelaajilla on hyvät syötöt, joten vastustajilla tulee toivottavasti olemaan haasteita meidän pelaajien kanssa.

Torstain arvonnassa selviää joukkueiden pelaavat kokoonpanot

Virallinen arvontatilaisuus on luvassa torstaina. Tuolloin selviää ketkä pukevat edustusasut yllensä ja astelevat kentälle.

Maaottelu alkaa perjantaina, jolloin pelataan kaksi kaksinpeliä alkaen klo 12:00 (Suomen aikaa klo 20:00) ja lauantaina ovat vuorossa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä alkaen klo 10:00 (Suomen aikaa 18:00).

DAVIS CUPIN KOTISIVUT & SEURANTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup -haastattelu:… →