Nieminen loistovireessä Wimbledoniin: ”Minulla ja Hewittillä ekstralataus”

28.6.2015  |  15:41

 

Jarkko Nieminen ja Australian Lleyton Hewitt astelevat maanantaina Wimbledonin kentälle numero kaksi todennäköisesti viimeistä kertaa. Molemmat menestyneet ja kokeneet pelaajat ovat lopettelemassa uraansa, ja Englannin legendaarinen grand slam jää heidän viimeisekseen.

Ottelun voittaja saanee toisella kierroksella vastaansa Novak Djokovicin, ja tuo matsi pelattaneen komeasti keskuskentällä.

Nieminen ei ole vielä onnistunut voittamaan Hewittia, vaikka aiemmat kohtaamiset ovatkin olleet tiukkoja. Viimeksi he pelasivat vastakkain Tukholmassa kaksi vuotta sitten. Nurmella kaksikko ei ole kohdannut.

– Hewitt on Wimbledonin ja Queensin voittajana tietenkin erityisen vahva nurmella, mutta minun valmistautumiseni on sujunut hyvin. Pelasin neljä ottelua nurmella Ranskan avointen jälkeen, ja harjoitukseni ovat sujuneet täällä todella hyvin. Toivottavasti sama vire pysyy yllä huomenna ja siitä eteenpäin, Nieminen sanoo.

– Hewitt pelaa fiksusti sekä liikkuu ja palauttaa hyvin. Hänen sivukierteinen syöttönsä puree erityisen hyvin nurmella, Nieminen kuvailee.

Vaikka viimeinen Wimbledon on suomalaiselle tunteikas kokemus, ei liikutusta ole ollut ilmassa vielä.

– Fiilikseni ovat olleet yllättävän samanlaiset kuin Ranskassakin. Niin kauan kuin on otteluita edessä, on keskittymiseni niissä. Mutta toki sekä minulla että varmasti Hewittilläkin on huomisessa ottelussa ekstralataus. Uskon, että varsinainen liikutus tulee matsien ollessa ohi.

Hewittin ottelut jatkuvat Wimbledonissa tiistaina niin ikään suomalaista vastaan, kun hän avaa nelinpelinsä maanmiehensä Thanasi Kokkinakisin kanssa Henri Kontista ja Marin Draganjaa vastaan. Australialaiskaksikko on sijoittamaton, kun taas Kontinen-Draganja on sijoitettu 15:nneksi.

– Voin hyydyttää huomenna Hewittin niin, että häneltä jäävät paukut kaksinpeliin, Nieminen naurahtaa.

Jarkko Nieminen-Lleyton Hewitt maanantaina kentällä numero kaksi toisena otteluna. Ensimmäinen ottelu alkaa kello 13.30 Suomen aikaa.

 

Kaaviot ja tulokset: http://www.wimbledon.com/index.html

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen mestari Heliövaara… →