Heliövaara ja Kiiski SM-finaaliin: Konkarien kohtaaminen

27.6.2015  |  19:19

Tenniksen ulkokenttien yleiset SM-kilpailut ovat edenneet miesten finaalivaiheeseen. Turun Jarkko Nieminen Areenalla kohtaavat sunnuntaina HVS:n Harri Heliövaara ja TaTS:in Lauri Kiiski. Molemmilla on hyvän vireen lisäksi taskuissaan roppakaupalla kokemusta, toistensa vahvuuksien tuntemusta sekä lukuisia Suomen mestaruuksia.

Heliövaara selviytyi kolmesta ensimmäisestä SM-ottelustaan leikitellen jatkoon, mutta Sami Huurinainen pisti hänet välierässä koville. Lopputulokseksi sinetöityi kuitenkin 7-5, 6-4 Heliövaaran hyväksi.
– Sade keskeytti ottelun useaan kertaan, mutta se ei meillä kokeneilla pelaajilla vaikuttanut ottelun kulkuun. Sami pelasi hyvät kisat, ja finaalipaikkakin jäi vain parista pisteestä kiinni, Heliövaara sanoo.
Entinen ammattilainen kilpailee nykyään harvakseltaan Aalto-yliopiston opintojensa ja työntekonsa vastapainona. 
– Matsi per päivä on tahti, joka sopii kropalleni. Ottelut ovat täällä olleet myös suhteellisen nopeita, kun olen selvittänyt ne kahdessa erässä. Iltaisin on ollut aikaa palautua, vammakierteen vuoksi ammattilaisena keväällä 2013 lopettanut Heliövaara kertoo.
 
Sunnuntaina Heliövaara ei usko selviävänsä kahdessa erässä Suomen mestariksi. Lauri Kiiski urakoi kolmen erän verran jo välierässä Ristomatti Lannetta vastaan, mutta onnistui lopulta vääntämään voiton 6-3, 6-7, 6-2.
– Olemme pelanneet Kiisken kanssa toisiamme vastaan monta kertaa vuodessa, ja lähes aina ovat matsit menneet kolmieräisiksi. Hän on sitkeä lyömään pallon takaisin mitä ihmeellisimmistä paikoista ja hänen jalkansa liikkuvat yhä vikkelästi. Ilmaisia pisteitä ei ole luvassa. Saan pelata todella hyvin voittaakseni, Heliövaara ennakoi finaalia.
Ulkokenttien SM-kilpailuissa nautitaan harvinaista herkkua, kun ne pelataan massan sijaan kovalla alustalla. 

– Tosi kivat ja hyväkuntoiset kentät. Pomppu antaa mahdollisuuden sekä hyökkäävään että puolustaaan peliin. Jalkojen pitää liikkua, sillä kenttä on aika hidas. Mukavaa vaihtelua massalle, Kiiski kuvaili kovaa kenttää aiemmin viikolla.

 

Miesten SM-finaali Turussa sunnuntaina kello 13 alkaen.

 

Tulokset ja kaaviot: https://www.tennisassa.fi/direct.aspx?area=kj&oper=kaavio&id=20526

Jaa:

Seuraava uutinen: Nieminen loistovireessä Wimbledoniin:… →