Nieminen ja H. Kontinen veivät nelinpelitrillerin Monacoa vastaan

7.3.2015  |  18:50

Suomi johtaa kahden päivän jälkeen Davis Cupin Euro-Afrikan II-ryhmässä Monacoa vastaan 2-1. Lauantain ohjelmassa oli nelinpeli Romain Arneodo ja Benjamin Balleret vastaan Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen. Yli nelituntinen trilleri päättyi lopulta Suomen voittoon erin 7-6 6-7 6-7 6-4 7-5.
– Melkoinen matsi oli. Onneksi se ratkesi meille onnellisesti. Varsinkin kolme ensimmäistä erää, jotka menivät tie-breakeihin, olivat muutamasta pallosta kiinni, Suomen kapteeni Kim Tiilikainen sanoo.
– Jarkko ja Henri vaihtoivat kahteen viimeiseen erään palautuksessa ruutuja, ja se vaikutti heti peliin. En tiedä, oliko se sitten henkistä vai mitä, mutta tulosta tuli.
Monaco käytti Davis Cupin pelaajavaihtomahdollisuutta hyväkseen ja vaihtoi parinsa viime hetkellä ennen ottelua. Ilmoitetun Guillaume Couillard-Thomas Ogerin tilalla pelasivat vahvasti Monacon ykkös- ja kakkosmies. Nelinpelissä turnausvoittoihin viime viikkoina yltäneet Nieminen ja Kontinen olivat ruhtinas Albert II:n kannustamia Arneodoa ja Balleret’ta vastaan lujilla.
– Monacolaiset saivat vielä viidennessä erässä melkoisen adrenaliinipiikin ja pelasivat todella hyvää tennistä. Silti Jarkko ja Henri pystyivät kääntämään tilanteen voitoksi, Tiilikainen kiitteli.
Näin ollen Suomi jatkaa sunnuntain kahteen kaksinpeliin tilanteesta 2-1.
– Se on todella tärkeä juttu. On iso ero, onko 2-1-voitolla vai 1-2-tappiolla. Nyt meille riittää yksi voitto voittoon, kapteeni kommentoi.
Monaco-Suomi Davis Cupissa sunnuntaina 8.3.:
Kello 12 alkaen Benjamin Balleret-Jarkko Nieminen, sen jälkeen Romain Arneodo-Micke Kontinen
Tennisliitto seuraa Suomen Davis Cup -otteluita suorana Facebook-sivuillaan: https://www.facebook.com/pages/Suomen-Tennisliitto-ry/369892246238
Suomen ja Monacon joukkueet, rankingit ja aikataulut: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022440

Jaa:

Seuraava uutinen: Nieminen sinetöi Suomelle… →