Nieminen sinetöi Suomelle Monaco-voiton – heinäkuussa vastaan Portugali

8.3.2015  |  14:57

Suomi varmisti voiton Monacosta neljännessä ottelussa, kun Jarkko Nieminen kukisti Monacon ykkösmiehen Benjamin Balleret’n 6-1 6-2 7-6. Balleret (ATP-ranking 356) piristyi selkeästi kolmannessa erässä ja otti riskejäkin.

– Pelasin kaksi ja puoli erää todella hyvin, ja oli lähellä, että koko ottelu olisi mennyt selvin lukemin. Balleret petrasi selvästi kolmannen erän puolivälissä, kun hänellä ei ollut enää mitään hävittävää, Nieminen (ATP 70) kommentoi.
Hän voitti perjantaina Romain Arneodon kaksinpelissä ja päihitti lauantaina Henri Kontisen kanssa Arneodon sekä Balleret’n nelinpelissä.
– Eilinen yli nelituntinen nelinpeli ei tuntunut jaloissa, mutta illalla tuli kyllä uni nopeasti. Se oli henkisesti aika tiukka matsi, kun jokainen erä oli kiikun kaakun. Ei päässyt hengähtämään. Mutta tänään minulla oli selkeästi paras energia pelissä. Olen todella tyytyväinen, Nieminen jatkoi.
Suomi kohtaa heinäkuussa vieraissa Portugalin Eurooppa-Afrikan II-ryhmän toisella kierroksella. Eniten Niemistä ilahduttikin se, että hän sai ratkaistua voiton Suomelle ja joukkueelleen.
– Tämä on hieno juttu meille. Portugali on tuttu ja kova vastus, mutta mietitään sitä lähemmin enemmän. Nyt iloitaan tästä voitosta, Nieminen sanoi.
Joukkueen kapteeni Kim Tiilikainen arvelee Portugalin valitsevan kotiottelunsa alustaksi massan, jolla se on erityisen vahva. Kotona joukkuetta kirittävät eteenpäin myös intohimoiset kannattajat, kuten Monacoakin kotikentällään.
– On selvä, että Portugalia vastaan emme pääse helpolla, Tiilikainen mietti. 
– Toisaalta tämä viikonloppu osoitti, että myös meillä on todella hyvä joukkue. Jarkko Niemisen ottaisi varmasti mikä tahansa maa ilolla tiimiinsä, sillä hän on taitojensa lisäksi erinomainen joukkuepelaaja. Henri Kontinen on vahva nelinpelissä, ja MIcke Kontinen ja Henrik Sillanpää kehittyvät kovaa vauhtia. Monacoa vastaan saimme esimakua siitä, mihin tällä joukkueella on mahdollisuudet nousta, Tiilikainen kiitteli.
Suomen Davis Cup -joukkueeseen Monacossa kuuluivat Niemisen lisäksi Henri Kontinen, Micke Kontinen ja Henrik Sillanpää. Sillanpää pelasi vielä Niemisen jälkeen Romain Arneodoa vastaan paras kolmesta -ottelun. Se päättyi Arneodon voittoon 1-6, 6-4, 6-2.
Suomen ja Monacon joukkueet, rankingit ja tulokset: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022440

Jaa:

Seuraava uutinen: Wozniackin kahden käden… →