Nielsen tasoitti Davis Cupin 1-1:een.

6.3.2009  |  18:35

Otti voiton Timo Niemisestä neljässä erässä

Suomen kakkospelaaja Timo Nieminen (ATP ) avasi komeasti ottelunsa Tanskan ykköstä, Frederik Nielsiniä vastaan. Hän mursi tanskalaisen syötön heti ensimmäisessä pelissä ja piti perään oman syöttönsä. Kaksi seuraavaa peliä päättyivät kummatkin läpisyöttöön, 1-2:een syötti Nielsen ja 3-1:een Nieminen. ”Pakkovoiton” edessä oleva Nielsen teki virheitä ja Nieminen käytti tilaisuuden hyväkseen mennen 4-1 johtoon. Nielsen paikkasi syötönmenetyksen murtamalla Niemisen syötön. 2-4 tilanteessa Nielsen sai syöttää 17 kertaa ennen kuin peli ratkesi Timo Niemisen hyväksi. Niemisellä oli pelissä 30/40 johto ja kolmesti etu.
5-2 –johtoasemassa Nieminen syötti ja vei ensimmäisen erän pistettäkään menettämättä 6-2.

Timo Niemisen hyvä syöttö ja rento peli piti mainiosti myös toisessa erässä, vaikka Nielsen pääsi jo paremmin mukaan peliin ”kipsin” muretessa vähitellen. Pelaajat pitivät syöttönsä 4-4:ään, Nielsen voitti oman syöttönsä ja Niemisen syöttäessä 30/30 tilanteessa Nielsen nousi verkolle ja teki näyttävän pisteen. Hän vei pelin, kun Timon kämmen jäi verkkoon. Toinen erä Nielsenille 6-4.

Kolmannessa erässä Frederik Nielsen paransi peliään entisestään Timon syötön takkuilleessa. Niemisen pelistä katosi rentous. Nielsen otti vankan 3-0 johdon ja johti ottelua sen jälkeen 4-1 ja 5-2. Erä päättyi Nielsenin eduksi 6-2.

Nielsen aloitti neljännen erän samoin kuin kolmannen, mursi heti Niemisen syötön ja meni 3-0 johtoon. Timo Niemisen piti jälleen aloittaa takaa-ajo, minkä hän tekikin. Hän piti omat syötöt helposti, mutta ei saanut murtoja aikaiseksi ja Nielsen meni erävoittoon 6-3.
Näin Nielsen tasoitti maaottelun 1-1:een.
Lauantaina jatketaan nelinpelillä, jossa Suomea edustavat Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen. Tanskan pari on Frederik Nielsen ja Rasmus Norby.

Seuraava uutinen: Kontinen/Nieminen voitti nelinpeli… →