Nieminen voitti 6-3, 6-1, 6-3

6.3.2009  |  16:10

Davis Cupin Tanska-ottelu käynnistyi. Päivitetty klo 18.15

Tanskan ja Suomen Davis Cup-ottelu käynnistyi perjantaina Bramdrupdam Hallernessa, Koldingissa perjantaina Tanskan kakkosen, Martin Pedersenin (ATP 558) ja Suomen ykkösen, Jarkko Niemisen (ATP 58) ottelulla.
Maaottelun ensimmäistä peliä pelattiin kahdeksan minuuttia – Pedersen mursi Niemisen syötön, mutta kahdessa seuraavassa pelissä hän ei saanut pistettäkään. Erän neljännessä pelissä Pedersen hävisi syöttönsä toistamiseen. Tanskalaisella oli yksi murtopallo Niemisen seuraavassa syötössä, mutta Nieminen vei lopulta pelin pysäytyslyönnillä, johon Pedersen ei ehtinyt, ja erä oli 4-1. Punatukkainen Pedersen piti syöttönsä ensimmäisen kerran erän kuudennessa pelissä, mutta Nieminen voitti seuraavan pelin vain pisteen menettäen johtaen erää 5-2. Pedersen piti jälleen syöttönsä, mutta erän vei Nieminen, menettämättä pistettäkään erän viimeisessä pelissä.
Nieminen vei ensimmäisen erän 40 minuutissa luvuin 6-3.

Toisen erän aluksi Pedersen piti syöttönsä, mutta sen jälkeen Nieminen vei kaiken. Hän mursi tanskalaisen syötön kolme kertaa. Erän kuudetta peliä Jarkko oli tappiolla ensin 15/40 ja Pedersen sai vielä edunkin, mutta Jarkko kesti ja meni 5-1 johtoon. Erän viimeisessä pelissä Pedersen sai syöttövuorossaan vain yhden pisteen.
Nieminen voitti toisen erän 36 minuutissa luvuin 6-1.

Kolmannessa erässä Jarkko mursi toisessa pelissä Pedersenin syötön, mutta menetti heti perään omansa. Pedersenin koko ottelun pelaama rohkea peli läpilyönteineen alkoi onnistua. Hän piti oman syöttönsä ja mursi seuraavassa Jarkon syötön; peli päättyi Jarkon kaksoisvirheeseen.
Jarkko sisuuntui pelin menetyksestä, vei Pedersenin syötön ja piti varmasti omansa mennen 4-3 johtoon. Pedersenin lyönnit karkasivat hieman pitkiki ja leveiksi myös hänen seuraavassa syöttövuorossaan ja se päättyi Niemisen nimiin komealla pitkin linjaa lyönnillä.
Pedersenillä oli seuraavassa pelissä hieman onneakin, yksi piste tuli kantin kautta. Jarkko oli peliä 15/40 tappiolla ja Pedersenillä oli kerran etukin, mutta Nieminen puristi pelin itselleen.
Erä päättyi Jarkolle 6-3. Ottelu kesti tasan kaksi tuntia.

Seuraava uutinen: Nielsen tasoitti Davis… →