Kontinen/Nieminen voitti nelinpeli

7.3.2009  |  15:10

Suomi johtaa DC-ottelua 2-1

Tanskan ja Suomen Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelua jatkettiin lauantaina Koldingissa, Tanskassa 1-1 –tilanteesta.
Tanskan nelinpeliparina olivat Fredrik Nielsen ja Rasmus Norby, Suomelta pelasivat Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen.
Ensimmäistä erää pelattiin 44 minuuttia. Tanskalaisilla oli yksi murtopallo kerran Henri Kontisen ja kaksi kertaa Jarkko Niemisen syötöissä, mutta erän ainoan murron tekivät suomalaiset erän yhdeksännessä pelissä, Rasmus Norbyn syötössä. Erä Suomelle 6-4.

Toisessakaan erässä ei tarvittu erävoittoon kuin yksi syötönmurto. Kontinen/Nieminen tekivät sen jo erän kolmannessa pelissä Rasmus Norbyn syötössä. Erän kahdeksannessa pelissä Jarkko Niemisen syötössä tanskalaisilla oli yksi murtopallo, mutta suomalaiset kestivät. Erä Suomelle 34:ssä minuutissa 6-4.

Kolmannen erän ensimmäistä peliä syötti Rasmus Norby. Tilanteessa 40/40 Norby valitteli polveaan ja pyysi lääkintätauon. Hoidon jälkeen hän pystyi jatkamaan peliä ja viemään sen nimiinsä. Erän neljännessä pelissä Henri Kontinen menetti syöttönsä ja Tanska meni 3-1 johtoon. Suomen pari teki heti perään vastamurron. Edettiin murroitta 5-5:een, mutta seuraavassa pelissä Nielsen sai omassa syöttövuorossaan vain yhden pisteen. Kontinen ja Nieminen ottivat tärkeän murron. Kontinen lähti syöttämään ottelua kotiin 6-5 johdossa. Suomalaispari piti pintansa ja voitti kolmannen erän 7-5.
Suomi meni maaottelussa 2-1 johtoon.

Seuraava uutinen: Huurinainen ja Ojala… →