Nelinpelien Suomen mestareiksi Inna/Scharlin ja Tiainen/Vesanen

16.12.2023  |  18:42  |  Raportit

Vuoden 2023 sisäkenttien nelinpelin Suomen mestarit ovat Aada Inna/Sade Scharlin ja Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen.

NELINPELIEN LOPPUOTTELUT
[3] Sade Scharlin (ÅLK)/Aada Inna (HVS) – Emma Virtanen (ÅLK)/Inna Paldanius (LVS) 6-2, 6-3

Hermanni Tiainen (Smash)/Ilari Vesanen (VarTe) – [1] Oskar Antinheimo (HVS)/Oliver Saarinen (ETS) 7-5, 6-3

SM-KAAVIOT
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA
LIVESTREAM

Naisten nelinpelimestaruuteen tyylittelivät kolmanneksi sijoitetut Aada Inna ja Sade Scharlin, jotka kukistivat finaalissa yllättäjäparin Emma Virtanen/Inna Paldanius 6-2, 6-3.

”Oli todella hauskaa pelata yhdessä, olemme erittäin hyviä kavereita niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Olimme kisassa aktiivisia verkolla; hyvä syöttö ja verkolla väliin. Se erotti meidät muista pareista tällä kertaa”, kommentoivat mestarit.

Scharlinille mestaruus oli ensimmäinen nelinpelissä, palkintokaapissa oli jo sekanelinpelin mestaruus; Innalle nelinpelikulta oli jo toinen. Scharlin kertoo palaavansa takaisin Kreikkaan harjoittelemaan ja kehittymään sekä Innalla odottaa vuoden alusta uudet tuulet Yhdysvaltojen yliopistotenniksen parissa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Miesten loppuottelussa sijoittamattomat Hermanni Tiainen ja Ilari Vesanen täydensivät täydellisen viikkonsa. Kaksikko voitti finaalissa ykköseksi sijoitetun parin Oskar Antinheimo/Oliver Saarinen 7-5, 6-3.

”Oli todella nousujohteinen viikko. Olimme ensimmäistä otteluamme 0-5 häviöllä ja ajattelimme ettei tämä näin voi mennä. Lopulta kaikk sujui erittäin hyvin”, sanailivat mestarit.

Nelinpelin SM-kulta oli jo kolmas perättäinen Tiaiselle. Kovasyöttöinen pelaaja juhli veljensä Jussin kanssa mestaruuksia ulkokentillä 2023 ja sisäkentillä 2022. Vesaselle, joka on viimeisimmät vuodet pelannut yliopistotennistä Yhdysvalloissa ja nyt valmentanut HVS-Tenniksessä, on Suomen mestaruus ensimmäinen laatuaan. Tiainen/Vesanen pelasi viimeksi yhdessä 2018. Tuolloin he ylsivät ITF-ammattilaisturnauksen finaaliin Helsingissä.

”Aika hyvä comeback ja tosi hienoa voittaa SM-kultaa.”

SM-kilpailut jatkuvat vielä yhden päivän ajan; sunnuntaina on luvassa kaksinpelien loppuhuipennukset. Lue lisää välieristä täältä.