SM-finaaliparit ovat Alkio – Haavisto ja Säätelä – Kiiski

16.12.2023  |  16:47  |  Raportit

Kaksinpelien loppuottelut pelataan sunnuntaina klo 12.00 alkaen Onse-areenassa Hyvinkäällä. Finaaleissa kohtaavat Aino AlkioIlona Haavisto ja Leevi SääteläLauri Kiiski.

Voit seurata molemmat finaalit Ruutu Urheilun välityksellä.

LOPPUOTTELUT
Aino Alkio, HVS – Ilona Haavisto, TaTS | sunnuntai klo 12.00, Ruutu

[1] Leevi Säätelä, HVS – [2] Lauri Kiiski, TaTS | sunnuntai klo 13.30, Ruutu

VÄLIERÄT
Aino Alkio, HVS – [3] Emelie Gabran 6-3, 6-0
Ilona Haavisto, TaTS – [4] Marissa Minetti, TaTS 7-5, 6-2

[1] Leevi Säätelä, HVS – [4] Santtu Leskinen, GT 7-6(7), 6-2
[2] Lauri Kiiski, TaTS – [3] Peetu Pohjola, TaTS 2-6, 7-5, 6-2

SM-KAAVIOT
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA
LIVESTREAM
KUVAGALLERIA

Yllättäjät Alkio ja Haavisto ratkaisevat SM-kullan kohtalon

SM-finaalipaikan ansaitsi ensimmäisenä läpi viikon hienosti pelannut Aino Alkio. Sijoittamaton Alkio jatkoi sijoitettujen pelaajien tiputtamista, tällä kertaa hän vei ottelun nimiinsä kolmanneksi sijoitettua Emelie Gabrania (ÅLK) vastaan 6-3, 6-0.

”Välierä oli varmaan viikon ehein otteluni, oli hyvä matsi. Eilen tuli todettua, että joka pelissä on tuntunut paremmalta ja tänään menin vielä enemmän eteenpäin. Tiesin, että matsista tulisi tiukka, koska Emekin pelaa tosi hyvin. Liikkeeni oli tänään tosi hyvää ja sain käännettyä pitkiä pisteitä itselleni”, kommentoi Alkio, joka oli veljensä Eliaksen kanssa perjantai-iltana sekanelinpelinkin finaalissa.

Alkio on nyt ensimmäistä kertaa SM-finaalissa; matkaan ei ole sattunut vielä edes erämenetystä. Välierää oli seuraamassa karvan verran alle 50 katsojaa, mikä sai Alkioon hieman ekstralatausta.

”Oli kyllä kiva, kun ihmisiä oli paikalla; aina se on hienompaa pelata katsojien edessä.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Toisessa välierässä kohtasivat tamperelaiset, neljänneksi sijoitettu Marissa Minetti (TaTS) ja sijoittamaton Ilona Haavisto (TaTS). Haavisto vei pidemmän korren erin 7-5, 6-2. 15-vuotias Haavisto pääsee Alkion tavoin hakemaan ensimmäistä aikuisten SM-kultaa.

”Nyt on kyllä tosi hyvä fiilis! Ylivoimaisesti turnauksen paras pelini. Erityisesti kämmenlyöntini toimi, sain siellä painostettua. Odotan sunnuntain finaalista hyvää ja tosi tasokasta.”

Ensikertalainen Säätelä ja nelinkertainen mestari Kiiski ratkaisevat SM-kullan kohtalon

Miesten loppuotteluun selvittivät tiensä kärkisijoitetut Leevi Säätelä (HVS) ja Lauri Kiiski (TaTS).

Alakaavion puolella oli naisten tapaan tarjolla tamperelaisten kohtaaminen. Kolmanneksi sijoitettu Peetu Pohjola (TaTS) näytti etenevän ensimmäistä kertaa SM-finaaliin, kun tulostaululla oli hänen johtonsa 6-2, 4-2. Niin vain kokenut konkari 43-vuotias ja kisan toiseksi sijoitettu Kiiski käänsi ottelun itselleen erin 2-6, 7-5, 6-2.

Kiiski on vuosien 2017, 2015, 2009 ja 2007 sisäkenttien Suomen mestari.

”Vaikka olen toiseksi sijoitettu, niin kyllä vähän yllättää. Kovia matseja ollut ja olen saanut neljä kovaa voittoa. Ei ole milläänlailla ollut helppo urakka; kyllä olen ollut joka päivä valmis myös siihen, että urakka voisi loppua, mutta hyvä näin. Välierässä Peetu pelasi tosi hyvin. Ei minulla ollut ensimmäisessä erässä lääkkeitä Peetun pysäyttämiseksi; myös toisessa Peetu oli edellä, mutta puolustin tosi hyvin ja roikuin mukana”, kommentoi Kiiski.

Yläkaavion puolella ykkössijoitettu Leevi Säätelä (HVS) ja neljänneksi sijoitettu Santtu Leskinen (GT) tarjosivat laadukkaan ottelun. Yli tunnin kestäneen avauserän jälkeen kiihdytti Säätelä finaaliin erin 7-6(7), 6-2.

”Hieman oli hermostunut ottelu, mutta siihen nähden aika laadukas. Santtu on hyvä kaveri, eikä häntä vastaan ole helppoa pelata. Ensimmäinen erä oli tosi tiukka, siinä oli Santulla pari eräpalloa, ja toisessa pari murtoa riitti voittoon”, kommentoi Säätelä, joka pelaa ensimmäistä kertaa aikuisten SM-finaalissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nelinpelien Suomen mestareiksi… →