Aino Alkio on Suomen mestari – ”Tuntuu tosi hyvältä”

17.12.2023  |  14:48  |  Raportit

Aino Alkio juhlii Suomen mestaruutta Hyvinkäällä.

LOPPUOTTELU
Aino Alkio, HVS – Ilona Haavisto, TaTS 6-4, 6-4

 

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelussa kohtasivat kaksi kisan ehdotonta yllättäjää: 23-vuotias Aino Alkio (HVS) ja 15-vuotias Ilona Haavisto (TaTS). Molemmat pelaajat ovat vakuuttaneet otteillaan läpi viikon tiputtaen ennakkoon korkeammalle sijoitettuja pelaajia. Välierissä Alkio voitti kolmanneksi sijoitetun Emelie Gabranin (ÅLK) 6-3, 6-0 ja Haavisto neljänneksi sijoitetun Marissa Minettin (TaTS) 7-5, 6-2.

Finaali alkoi uskomattoman korkeatasoisella pisteellä. Ensimmäistä kertaa SM-finaalissa pelanneet pelaajat näyttivät molemmat parastaan; pitkän pallorallin voitti Alkio komean kämmenohituksen siivittämänä. Ottelun alkumetreillä Haavisto oli aggressiivisempi pelaaja, mutta muutamat virheet ja Alkion taidokkaat sekä ennen kaikkea varmat peruslyönnit asettivat tulostaulun 3-0 lukemaan. Sitten tamperelaispelaajan kämmenlyönnit alkoivat tippua tehokkaasti kenttään, mikä tasoitti tilanteen.

Erän aikana nähtiin useita laadukkaita pisteitä molempien pelaajien näyttäessä niin hyökkäys- kuin puolustusosaamistaan. Lopulta avauserän voittoon eteni Alkio luvuin 6-4.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Ottelun kulku jatkui samana; Haavisto painoi päälle hieman enemmän ja varsinkin loppua kohden Alkion puolustuspeli pääsi oikein kunnolla esille. Alkion vahvat otteet toivat lopulta Suomen mestaruuden erin 6-4, 6-4.

”Tuntuu tosi hyvältä ja Suomen mestari kuulostaa hienolta. Oli tosi tiukka matsi ja pienestä oli kiinni. Kyllä vähän jännitti myös, ensimmäistä kertaa SM-finaalissa ja kyllä se varmaan vähän näkyi paikoitellen, mutta olen tyytyväinen, että sain pidettyä pelini kasassa. Tämä oli yksi tavoitteistani tälle vuodelle, niin olen tosi tyytyväinen”, kommentoi Alkio.

Alkio palasi kesällä Suomeen Yhdysvalloista yliopistotenniksen parista ja on kiertänyt myös jo ammattilaiskisoja ulkomailla.

”Tarkoituksena on jatkaa ammattilaiskisoja ensi vuonnakin.”

Haavisto oli myös tyytyväinen viikkoonsa, joka varmasti jää nuoren pelaajan mieliin pitkäksi aikaa.

”Tosi hyvä peli oli tänään, pääsin omalle tasolleni ja kaveri oli myös tosi hyvä pelaaja. Hän puolusti tosi hyvin ja paikan tullen laittoi myös painetta. Sain ohjattua kämmenlyönnilläni hyvin peliä, siihen olen tyytyväinen; olen ylpeä viikostani, kokonaisuutena tosi hyvä.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Leevi Säätelä juhlii… →