Naisverkoston somekampanja innosti, avasi keskustelua ja keräsi kiitosta

31.3.2021  |  09:36  |  Seurat

Maaliskuun ajan Tennisliiton sosiaalisen median kanavissa pyörinyt kaikille avoimen naisverkoston sosiaalisen median kampanja innosti, avasi keskustelua ja keräsi kiitosta.

Kampanjassa tuotiin esille lajimme parissa toimivia naisia eri rooleissa: pelaajia, valmentajia, seuratyöntekijöitä ja vapaaehtoisia. Kampanjaa oli ideoimassa ja tekemässä naisverkoston toimintaan vahvasti alkuvuoden aikana osallistunut Hämeenlinnan Tennisseuran Suheil ”Su” Lizana. Naisverkoston toiminta-ajatuksen mukaisesti tavoitteena on nostattaa tietoisuutta, herättää keskustelua ja kannustaa niin naisia kuin tyttöjä lajimme pariin.

– Kampanjan tavoitteena oli esimerkein tuoda esiin, miten erilaisissa rooleissa naiset ovat jo nyt mukana tenniksessä. Roolimalleja ja kannustusta naiset tarvitsevat. Tässä mielestäni kampanjassa onnistuttiin. Tasa-arvon edistämiseen tarvitaan myös enemmistön tuki – kiitos ”liiton miehille”, jotka tekevät työtä kampanjan takana, kommentoi Tennisliiton hallituksen jäsen ja Grani Tenniksen toiminnanjohtaja Kirsi Lassooy.

Naisverkosto on osa tenniksen vastuullisuusohjelman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusosiota. Helmikuusta alkaen on naisverkosto järjestänyt kolme avointa webinaaria, joissa on ollut osallistujina niin naisia kuin miehiä. Ensimmäisten tapaamisten teemoina ovat olleet tennisvalmentajuus, pelaamiseen innostaminen ja tasa-arvo sekä naistoimijoiden määrät kansainvälisesti ja kansallisesti.

Suomessa nais- ja tyttöpelaajien määrät jäsenseuroissa ovat kasvussa ja potentiaalia voimakkaammalle kasvulle on näkyvissä, sillä useat seurat ovat kertoneet erityisesti naisaikuisharrastajien määrän olevan kasvussa. Viime vuonna Tennisliiton jäsenseuroissa oli nais- ja tyttöjäseniä yhteensä 9600, kasvua oli hienosti 9 % edelliseen vuoteen verrattuna – mies- ja poikajäsenten määrä oli 15 896, kasvua 7 %.

– Webinaareissa on ollut arvokasta keskustelua ja tiedonvaihtoa. Toiminnan alku on ollut hyvä, on tärkeää saada kasvatettua tietoisuutta ja levittää viestiä monikanavaisesti. Tätä aiomme myös jatkaa tulevaisuudessa. Myös konkretiaa on jo saatu aikaan, kun asioita on nostettu esille seura- ja toiminnanjohtajatapaamisissa, luotiin innostava sosiaalisen median kampanja ja valmisteilla on kesän alkuun naisvalmentajien leiri Vierumäelle sekä olemme yhdessä seurojen kanssa saaneet naisverkoston aluetapaamisia kalenteroitua kesälle ja kiinnostusta järjestämistä kohtaan on osoitettu laajemminkin, kommentoi Tennisliiton vastuullisuusvastaava Jarno Tiusanen.

Kevään viimeinen webinaari 21.4. – kuinka mukaan seura- ja hallitustyöhön?

Naisverkoston kevään viimeinen webinaari on 21.4. klo 14.00-15.00. Tuolloin on teemana: kuinka mukaan seura- ja hallitustyöhön? Webinaari järjestetään paneelikeskusteluna, ilmoitamme lähempänä osallistuvat panelistit.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Kesällä on tarkoitus järjestää paikallisia naisverkoston aluetapaamisia, mikäli koronavirustilanne sen sallii.

  • Lauantai 15.5.2021 klo 10.00-13.00 | GT, Kauniainen
  • Lauantai 15.5.2021 klo 11.00-14.00 | HTK, Hanko
  • Ajat täydentyvät seuraaville paikoille: Hukka (Oulu), HTS (Hämeenlinna), ÅLK/TVS (Turku)

ILMOITTAUDU MUKAAN

Aluetapaamisiin on tarkoitus kerätä yhteen kyseisen alueen toimijoita ja keskustella erikseen sovittavasta teemasta sekä rentoutua pelaamisen merkeissä. Pääteemana on nais- ja tyttöpelaajien sekä -toimijoiden määrän kasvattaminen sekä ideoitia kuinka tähän päästään.

Haluatko järjestää tapaamisen? Ota yhteyttä Jarno Tiusaseen (jarno.tiusanen(at)tennis.fi) ja sovi käytännön järjestelyistä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Aluehallintoviranomaisilta uusia päätöksiä… →