Sinner katkaisi Ruusuvuoren vahvat otteet Miamissa

30.3.2021  |  19:56  |  Raportit

Kuva: ATP

Emil Ruusuvuoren sensaatiomainen taival katkesi neljännelle kierrokselle Miamin ATP Masters -turnauksessa. Italialainen Jannik Sinner eteni puolivälieriin erin 6-3, 6-2.

Sijoittamaton Ruusuvuori (ATP-83) ja turnauksen 21. sijoitettu Sinner (ATP-31) olivat kohdanneet toisensa reilu vuosi sitten Canberran ATP Challenger -turnauksessa niin ikään kovilla ulkokentillä, jolloin suomalainen oli etevämpi 6-3, 6-4. Tällä kertaa kentältä asteli voittajana italialaispelaaja.

Avauserä alkoi molempien pelaajien murtaessa toistensa syötöt. Tämän jälkeen edettiin syötön pitojen kautta 3-3 tilanteeseen, jolloin Ruusuvuori pääsi yrittämään murtoa. Sinnerin vahva syöttö ja kämmenpuolen läpilyönti kuitenkin selvittivät tilanteen. Heti seuraavassa pelissä oli sitten italialaisen vuoro yrittää murtoa, missä hän onnistuikin ja perään tullut hyvä syöttövuoro tarkoitti ensimmäisen erän kirjaamista Sinnerille 6-3.

Sinner jatkoi kuskin paikalla myös toisessa erässä murtamalla Ruusuvuoren toisen syöttövuoron. Ruusuvuori pysyi pelissä mukana vielä erän puoliväliin, mutta lopulta italialainen otti toisen murron ja karkasi otteluvoittoon erin 6-3, 6-2.

– Hän syötti tänään paremmin kuin minä, tämä oli päivän isoin ero. En päässyt myöskään palautuksiin niin hyvin kiinni. Tänään Sinner oli yleisesti parempi kuin minä, aloitti Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoo olevansa todella positiivisin mielin tästä turnauksesta.

– Opin paljon tästä turnauksesta, erityisesti ensimmäisistä kolmesta tiukasta voitetusta ottelusta. Opin tästä turnauksesta varmaan eniten kuin mistään muusta urani turnauksesta. Sain oppia taktiikoiden muuttamisesta ja tiukoista tilanteista.

Ruusuvuori oli erityisen tyytyväinen toimineeseen lentopeliin turnauksessa.

– Verkkopelaaminen ei ole luontaisin tapa minulle varsinkaan tällä tasolla – sitä on treenattu ja pikkuhiljaa pystyn ottamaan sitä käyttöön matseissakin. Tätä kehitämme varmasti jatkossakin, jotta pisteiden lopettaminen onnistuu nopeammin.

ATP MASTERS 1000 | MIAMI OPEN PRESENTED BY ITAU

Ruusuvuori eteni ensimmäistä kertaa urallansa 16 parhaan joukkoon Masters-tasolla – kyseessä oli vasta suomalaisen toinen kerta tämän tason turnauksessa. Suomalaisittain paras noteeraus kaksinpelissä Masters-tasolla on Jarkko Niemisen puolivälieräpaikat Pariisissa (2006), Torontossa (2006), Indian Wellsissä (2006) ja Monte Carlossa (2013). Nelinpelissä on Henri Kontinen voittanut kolme Masters-turnausta: Pariisissa (2016), Shanghaissa (2017) ja Torontossa (2018).

Ruusuvuori nousee hienojen esitystensä johdosta ensi viikon maailmanlistalla joko sijalle 75 tai 76 riippuen Sebastian Kordan ottelutuloksesta Miamin Mastersin neljännellä kierroksella.

Seuraavaksi suomalaispelaaja siirtyy massatenniksen pariin, tarkempia suunnitelmia ei kuitenkaan vielä ole lyöty lukkoon.

– Suunnitelmissa oli aloittaa Belgradessa 12.4. Challengerissa, mutta nyt ei ole varmuutta – katsotaan tarkemmin miten aloitan massakauden tulevien päivien aikana. Mutta siis hienoja uusia kokemuksia ja isoja kisoja luvassa sekä tietysti Ranskan avoimet – valmistaudutaan hyvin ja siirrytään niihin massakisoihin, päätti Ruusuvuori.

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisverkoston somekampanja innosti,… →